НОВИНИ ПЛЮС

27.04.2011

Парад маразмів

На засіданні 21 квітня у Верховній Раді зареєструвався народний депутат Микола Лісін, який перед тим... загинув у ДТП. Найбільш дивовижно, що Лісін «пройшов» письмову реєстрацію: у спеціальному бланку стояв підпис навпроти його прізвища.

Партія регіонів, яка часто зловживає використанням чужих депутатських карток, запевнила, що йдеться про непорозуміння. За словами голови Регламентного комітету Володимира Макеєнка, хтось із депутатів поставив надто великий автограф і «заліз» на чужу клітинку, це «проблема технічна».

Відзначимо, що протягом минулого тижня картка Лісіна жодного разу не проголосувала: нею справді ніхто не користувався. Вчора на інтернет–сторінці ВР було виправлено дані письмової реєстрації: 21 квітня навпроти Лісіна — слово «відсутній».

Книжкова полиця

Завтра радник Президента Ганна Герман і видавництво «Довіра» представлять у Pinchuk Art Centre книжку «Червона Атлантида». Цю повість пані Герман підготувала у листопаді минулого року під час перебування в лікарні.

Відзнаки

Президент Віктор Янукович нагородив орденом Свободи президента Латвії Валдіса Затлерса — за значний особистий внесок у подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, реалізацію міжнародних гуманітарних програм, багаторічну плідну громадську діяльність. Серед інших, Янукович нагородив орденом Князя Ярослава Мудрого II ступеня прем’єр–мінiстра Кувейту Аль–Мухаммеда Ас–Сабаха Нассера.

* * *

Учора центральний комітет Прогресивної соціалістичної партії України «за героїчну боротьбу в захисті лівійського народу від агресії військ НАТО» нагородив лідера Великої Соціалістичної Народної Лівійської Арабської Джамахірії Муаммара Каддафі знаком ПСПУ «Боєць антинатовського опору».