НОВИНИ ПЛЮС

21.04.2011

Справа Тимошенко

Лідерка БЮТ Юлія Тимошенко вчора впродовж дня перебувала в Генеральній прокуратурі на допиті в новій справі, порушеній проти неї, — щодо укладення газових угод із Росією за часів прем’єрства ЮВТ. Як повідомила Тимошенко у «Твіттері», з неї вже втретє взяли підписку про невиїзд.

«Росукренерго» з газом

Державна компанія «Нафтогаз України» завершила повернення 12,1 млрд. кубометрів газу компанії «Росукренерго». Про це журналістам учора повідомив співвласник «РУЕ».

«Нафтогаз» почав повертати газ, відібраний за часів урядування Юлії Тимошенко, у грудні 2010 року.

Рейтинг «Регіонів» падає

Якби зараз відбувалися вибори до Верховної Ради, до парламенту потрапили б сім партій. Про це свідчать результати соцопитування, проведеного Центром Разумкова 1—5 квітня.

За Партію регіонів готові проголосувати 15,7% усіх опитаних (22,1% тих, хто візьме участь у голосуванні). Порівняно з січнем рейтинг ПР упав на 4,8%.

За Блок Тимошенко зараз готові віддати голоси 12,6% усіх опитаних (17,9% тих, хто візьме участь у голосуванні). За «Фронт змін» — 8,1% (10,8%), за «Сильну Україну» — 4,9% (6,1%), за Компартію — 3,7% (4,3%), за партію «УДАР» Віталія Кличка — 3,2% (4,2%), за ВО «Свобода» — 3,1% (4,6%).

Опитано 2009 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах.

Штати про Чорнобиль

Cполучені Штати підтверджують свою підтримку України у питанні перетворення Чорнобильської АЕС на екологічно безпечний об’єкт. Про це йдеться в заяві державного секретаря США Хілларі Клінтон iз нагоди відзначення 25–х роковин Чорнобиля. Держсекретар зазначає, що майже два десятиліття співпраці між Україною і США в галузях ядерної енергетики та безпеки, охорони здоров’я зробили вагомий внесок у ядерну безпеку в регіоні та цілому світі. Клінтон нагадала, що США вже внесли 240 млн. дол. у ці міжнародні зусилля і нададуть нову частку фінансування у розмірі 123 млн. доларів.

Білорусь не впустила українську правозахисницю

Учора Білорусь відмовила у в’їзді на свою територію помічникові представника міжнародної наглядової місії Комітету з контролю за ситуацією з правами людини в Білорусі, громадянці України Марині Цапок. О 4–й годині ранку правозахисницю зняли з поїзда на білоруській прикордонній заставі «Терюха». Вона, як і інші міжнародні правозахисники, потрапила в «чорний список» іноземних громадян, яким заборонено в’їзд до Білорусі. У Комітеті міжнародного контролю пов’язують заборону з діяльністю Цапок у складі наглядової місії під час президентських виборів у Білорусі 19 грудня 2010 року.