НОВИНИ ПЛЮС

15.04.2011

Путіна не турбувати!

Генеральна прокуратура заявила про те, що не має наміру допитувати прем’єр–міністра Росії Володимира Путіна у справі за обвинуваченням Юлiї Тимошенко в укладеннi газових угод між Україною та Росією. «Це абсолютна неправда», — заявив начальник прес–служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

Азаров у Китаї

Учора Прем’єр–міністр України розпочав візит до Китаю. Якщо вірити повідомленню прес–служби Кабінету Міністрів, під час зустрічі з головою КНР Ху Цзіньтао Микола Азаров наслухався компліментів. «Я впевнений, що при керівництві Януковича й Азарова наші відносини чекає значний прогрес. В України величезний потенціал, правильний курс, і це приведе українську націю до успіху», — заявив китайський лідер.

Сторони домовлялися про залучення китайських грошей у розвиток інфраструктурних проектів в Україні. Азаров заявив, що Україна приділяє особливу увагу розвитку партнерських зв’язків із Китаєм. За словами Прем’єра, найбільш актуальною є співпраця в космічній, авіаційній галузях, воєнно–технічному комплексі, а також у сфері інформаційних технологій. Окрім того, у Китаї Азаров зустрівся з прем’єр–міністром Південної Кореї Хванг Сік Кімом і президентом Бразилії Ділмою Руссеф.

Держохорона вивчає інцидент

Управління державної охорони призначило службову перевірку інциденту між журналістами «Української правди» та співробітником УДО, який трапився під час слідування президентського кортежу центром Києва. «Правоохоронця попереджено про неприпустимість некоректних висловлювань під час виконання службових обов’язків. Журналістам будуть надані офіційні вибачення, якщо буде доведено, що співробітник держохорони перевищив службові повноваження», — повідомили в УДО.

Водночас управління просить звертати увагу на запровадження особливого режиму пересування під час здійснення охоронних заходів та візиту іноземних гостей (того дня в Києві перебував Володимир Путін). «Цей режим вимагає від представників ЗМІ дотримуватися встановлених правил, зокрема щодо обмеження фото– та відеозйомки», — повідомило Управління держохорони.

Протест флотові

Українська опозиція готується провести акцію протесту проти укладення угоди між Україною та Росією щодо базування російських військ на території України до 2042 року. До оргкомітету долучилися «Фронт змін» та «Батьківщина». Ініціатором акції виступила партія «За Україну!».

Нагадаємо, «флотську» угоду було ратифіковано Верховною Радою 27 квітня 2010 року. Опозиція намагалася перешкодити розгляду питання, в тому числі димовими шашками. Коаліція влаштувала бійку.