Пластмасова принцеса

12.04.2011
Пластмасова принцеса

До весілля британського принца Уїльяма та Кейт Міддлтон, призначеного на 29 квітня, залишається все менше часу, і «весільна лихоманка» в Об’єднаному Королівстві з кожним днем набирає обертів. Британці й іноземні туристи розмітають із полиць магазинів сувенірну продукцію із зображенням вінценосної пари, зацікавлено стежать за подробицями приготувань до церемонії (Уїльям відмовився від обручки, а Кейт уже підібрала дизайн весільної сукні та тіари). І навіть роблять ставки на те, якої статі буде первісток майбутнього подружжя.

На хвилі такого ажіотажу іграшкова промисловість Об’єднаного Королівства потішила і найменших шанувальників спадкоємця престолу та його нареченої — у продаж лялькова копія Кейт Міддлтон. Лялька під назвою Принцеса Кетрін одразу стала найпопулярнішим товаром у іграшкових крамницях.

Пластмасова панянка — струнка, як Барбі — вбрана у таку саму сукню, що й реальна Кейт у день оголошення про її заручини з принцом. У комплекті з лялькою продається також набір аксесуарів — туфлі, сумочка, капелюшок. На безіменному пальці лівої руки — крихітна обручка. Коштує іграшкова принцеса 35 фунтів стерлінгів (близько 40 євро).

Ляльок виготовили тільки 10 тисяч штук, але, коли виробники побачили, який шалений попит має іграшка, пообіцяли випустити додаткові партії.