«Бабло» перемагає неабикого

12.04.2011
«Бабло» перемагає неабикого

«Донбас» із кубком чемпіона України. (Фото з сайту ФХУ. )

Звісно, можна сказати, що «Донбас» здолав «Сокіл» у фінальній серії української першості лише за рахунок кращої фінансової бази. Своїх вихованців у Донецьку не водиться через те, що немає льоду, а варягів (у тому числі 13 — київських) заманили пристойними зарплатами. Але в професіональному спорті це звичне явище. Нерідко перемоги кують саме менеджери клубів.

«Біло–сині» й самі винні, що розбазарили цінні кадри, які роз’їхалися в різні краї, в тому числі й на Донбас. Наставник «Сокола» Олександр Сеуканд ніколи не відзначався схильністю давати дорогу молодим гравцям — радше надавав перевагу досвідченим виконавцям. Однак ті по–хокейному «старішають» й уже не так можуть ганятися за молодими й прудкими. Тому, думається, золотий тріумф підопічних Олександра Куликова цілком закономірний — команда й 3500 донецьких уболівальників у Палаці спорту «Дружба» заслужили на чемпіонський кубок. Це визнали навіть переможені.

Відтак уперше чемпіонат України виграла команда не з Києва. При тому що знову на чолі кривдника «Сокола» стоїть Куликов (раніше він брав «золото» з «Беркутом»).

Бронзові медалі дісталися «Компаньйону», який вирвав перемогу у третьому матчі серії у «Харкова», поступаючись 0:3.

Тепер найкращі хокеїсти країни зосередяться на виступах за збірну, яка почне у Києві боротьбу за путівку до вищого дивізіону найближчої неділі. Готуючись до першолігового чемпіонату світу, українці сьогодні й завтра зіграють в Угорщині товариські зустрічі з тамтешньою збірною.

 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Фінал. «Донбас» — «Сокіл» — 3:2 (0:0, 2:1, 1:1; Бабинець, 36; Климович, 41 (більш.); Борисенко, 59 (п. в.) — Малов, 27 (більш.), 60). Серія до двох перемог — 2:0.

За третє місце. «Компаньйон» — «Харків» — 7:0, 4:3 ОТ. Серія — 2:1.

* * *

НХЛ. «Рейнджерз» — «Нью–Джерсі» — 5:2 (Федотенко «Р» — 21.22, 0+1, 3 кидки, «–1»), «Рейнджерз» — «Атланта» — 0:3 (Федотенко — 16 хв., 4 кидки, «0»); «Лос–Анджелес» — «Анахайм» — 1:3 (Понікаровський «Л» — 13.35, 2 кидки, «0»), «Анахайм» — «Лос–Анджелес» — 2:1 (Понікаровський — 11.17, 2 кидки, «–1»).

За підсумками регулярного чемпіонату команди українців потрапили до «плей–оф», посівши сьомі місця у своїх конференціях: «Рейнджерз» — на Сході, «Кінгз» — на Заході.

* * *

КХЛ. Фінал. «Салават Юлаєв» — «Атлант» — 2:1 ОТ, 3:1 (серія до чотирьох перемог — 2:0).