НОВИНИ ПЛЮС

07.04.2011

Партактив

Партія регіонів перенесла з’їзд, який мав відбутися 9 квітня. Голова фракції ПР Олександр Єфремов пояснив: рішення пов’язане з тим, що деякі високопоставлені чиновники не змогли б узяти участь у форумі.

Дивимось на Захід

Міністерство закордонних справ спростовує інформацію про те, ніби Україна веде переговори про приєднання до Митного союзу з Росією, Казахстаном і Білоруссю. «Переговори про приєднання до Митного союзу на сьогоднішній день у принципі не ведуть. Наш пріоритет полягає в якомога швидшому вступі до Євросоюзу. Першим кроком до цього є укладання угоди про асоціацію, частина якого є зона вільної торгівлі», — заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин газеті Kyiv Post.

Суд дозволяє валити журналістів на землю

Адміністративний суд Києва відмовив кореспондентові телеканалу СТБ Сергію Андрушку в задоволенні позову проти охоронця Управління державної охорони за перешкоджання професійній діяльності. Нагадаємо, минулого літа після закінчення брифінгу на виставці «Агро–2010» у Києві Андрушко намагався взяти коментар у Президента Януковича, але охоронець грубо повалив журналіста на землю.

Сергій Андрушко назвав позачорашнє рішення АСК «узаконенням безкарності», пообіцявши оскаржити ухвалу суду. Не виключено, вiн звертатиметься до Європейського суду з прав людини.

За смажені яйця ув’язнили студентку

Правоохоронці затримали члена Національної спілки театральних діячів, активістку радикальної партії «Братство» Ганну Сінькову за обвинуваченням у нарузі над могилою. Міліція вилучила речі студентки, а саму її, за рішенням Печерського суду столиці, привезли до ізолятора тимчасового утримання. Така жорстока кара — за те, що Сінькова брала участь у перформенсi зі смаженням яєчні на Вічному вогні у Парку слави у Києвi у грудні минулого року.