Найтовстіша колода — для членів уряду!

07.04.2011

У день сміху в нашій країні тихо і без зайвого галасу стартував двомісячник з очищення навколишнього середовища. Влада вирішила зайнятися очищенням не тільки у переносному значенні цього слова. «Мета проста і зрозуміла — всім взятися за наведення порядку, ліквідувати несанкціоновані сміттєзвалища, привести в належний санітарний стан прибудинкові території, парки, сквери, дитячі майданчики, вулиці, дороги, зупинки міського транспорту, навести порядок на цвинтарях», — чітко, лаконічно, небагатослівно поставив завдання Прем’єр.

Пік двомісячного марафону з очищення припаде на наступну суботу, 16 квітня, коли країною прокотяться хвилі такого забутого вже дійства, як всеукраїнський суботник. Микола Янович закликав засукати рукави дорогих костюмів усіх очільників міністерств та відомств — і прозоро натякнув, що сам також прийде.

А разом така сила, як Микола Азаров із заступниками та просто рядовими міністрами, підніме, треба сподіватися, небачену хвилю народного ентузіазму. Прем’єр вирішив, що пересічному українцеві буде просто незручно сидіти на дивані, якщо для прибирання вулиць приїде на своєму броньованому «Мерседесі», звичайно ж, у супроводі охорони, власник мільйонних статків на державній службі. «Прошу всіх членів уряду власним прикладом залучити до цієї благородної справи місцеві громади, трудові колективи, школярську та студентську молодь, установи та організації незалежно від форм власності», — прозоро поставив завдання Прем’єр. А якщо якась форма власності раптом відмовиться, уряд зуміє, треба сподіватися, її гідно присоромити...