До берега листа прибило...

07.04.2011

Російські журналісти розшукали мешканця Німеччини, який 24 роки тому кинув у Балтійське море лист у пляшці. Тільки тепер її випадково підібрав на березі калінінградський школяр Данило Коротких. Разом із батьком він відкрив знахідку і дістав звідти записку. «Мене звати Франк, мені 5 років. Я подорожую з батьком у Данію. Хто знайде мій лист, будь ласка, напишіть. Я відповім», — iшлося в листі. А далі було вказано адресу й дату — 7 вересня 1987 року.

Коли про знахідку 13–річного Данила дізналися журналісти, вони вирішили розшукати автора послання. За вказаною адресою відправили листа, але з’ясувалося, що Франк там уже не проживає, він одружився і переїхав, проте там iще мешкають його батьки. Вони й передали сину листа з Росії.

Автором послання виявився Франк Усбек. Зараз йому 29 років, він живе в місті Келленхузен і працює в банку. Сам Франк каже, що не дуже добре пам’ятає подробиці подорожі по Балтійському морю, правда, в його родини збереглися фото, зроблені під час плавання. Є серед них і знімок, на якому Франк тримає пляшку iз запискою всередині (її п’ятирічному хлопчику допоміг написати батько), повідомляє «Лєнта.ру».

Цікаву знахідку Данило Коротких розмістив у рамку та повісив на стіні у своїй кімнаті, адже не щодня море прибиває до берега такі сюрпризи...