Погроми по–донецькому

30.03.2011

Попри те, що хокей на наших теренах ледь жевріє, вболівальники не забули про цю видовищну гру. Яскраво підтверджує це донецька публіка, яка рясно заповнює трибуни Палацу спорту «Дружба» навіть під час матчів чемпіонату світу в другому дивізіоні серед юніорів. На першу гру українців, у неділю, прийшло 3500 (!) глядачів. Позавчора, вже в будній день, їх було трохи менше, але все одно чимало — 2700. І наша команда щедро дякує за підтримку яскравими перемогами.

Після стартового розгрому бельгійців (12:1) у другому турі від підопічних Олександра Годинюка постраждали іспанці. Тішить, що 11 шайб закинули 10 різних хокеїстів. Тож сучасне табло арени постійно в роботі — голів та й інших видовищних моментів у грі не бракує.

Після двох турів шість очок, як і наші, дещо несподівано набрала збірна Голландії. Позавчора гості з Країни Тюльпанів здолали литовців, яких наш тренерський штаб вважав головними конкурентами за єдину путівку до першого дивізіону. Тож серйозно поставитися варто до обох опонентів.

Учора команди отримали перший вихідний день; сьогодні ж суперником «синьо–жовтих» будуть слабенькі китайці. А вже потім на українців чекають серйозні битви з Голландією та Литвою.

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу серед юніорів (U–18). Дивізіон ІІ. Група В (Донецьк)

Матчі 2–го туру. Китай — Бельгія — 7:4, Україна — Іспанія — 11:1 (3:1, 4:0, 4:0; Карпенко, Скрипець, Чердак, Захаров, Микулко, Янишевський, Мартишко, Чернишенко, Падакін — 2, Воропаєв).

Турнірне становище: Україна, Голландія — 6, Китай, Литва — 3, Іспанія — 0, Бельгія — 0.

* * *

Білоруська екстраліга. Фінал. «Німан» — «Юність» — 4:3 ОТ (серія до чотирьох перемог — 1:3).

* * *

КХЛ. «Плей–оф». 1/2 фіналу. Східна конференція. «Металург» (Мг) — «Салават Юлаєв» — 2:1 ОТ (серія до чотирьох перемог — 1:2).