Накидали досхочу

22.03.2011

На відміну від більшості колег–легкоатлетів, представники метальних дисциплін не мають можливості змагатися під дахом, тому чекають теплої погоди. Зазвичай «зимовий» Кубок Європи вони проводять у березні. Згадаймо, що чотири роки тому метальників приймала Ялта. А 11–й за ліком подібний турнір відбувся минулих вихідних у Софії. Змагання зібрали представників 34 країн.

У столиці Болгарії збірна України виступила успішно — у восьми видах програми серед дорослих розжилася трьома нагородами, посівши в чоловічому заліку друге місце, а в жіночому — четверте. «Золото» виборола 20–річна метальниця спису Ганна Гацько; її колега по спису Олександр П’ятниця взяв «срібло», а метальник молота Олексій Сокирський — «бронзу».

Ще краще себе проявила нова генерація. У молодіжному турнірі (до 23 років) українські хлопці опинилися на чолі підсумкового командного заліку, дівчата — на другій позиції. Золоті відзнаки в активі Віри Ребрик (спис) і Микити Нестеренка (диск), срібні — у Дмитра Косинського (спис) та Дмитра Савицького (ядро), бронзова — в Андрія Мартинюка (молот).