Для початку — один на двох

22.03.2011

«Убивчим» назвав офіційний сайт Асоціації тенісистів–професіоналів тріумфальне просування українця Олександра Долгополова й бельгійця Ксав’є Малісса турнірною сіткою престижних змагань АТР в американському Індіан–Уеллсі. І справді — цей дует виборов головний парний приз, здобувши п’ять поспіль перемог на супер–тай–брейках! У півфіналі 22–річний Сашко й 30–річний Ксав’є здолали індійсько–пакистанську пару Бопанна/Куреші (3:6, 6:3, 10:8), а у вирішальному двобої — олімпійських чемпіонів зі Швейцарії Роджера Федерера й Станісласа Ваврінку (6:4, 6:7, 10:7).

Цікаво, що Долгополов не збирався грати в Індіан–Уеллсі в парному розряді і прийняв пропозицію бельгійця лише за 15 хвилин до завершення терміну оформлення заявок. Разом хлопці виступили вперше в житті, й одразу виграли, заробивши на двох 200 тисяч доларів. Для киянина цей титул став першим у кар’єрі (й одразу на турнірі елітної серії «Мастерз»), а для Малісса — вже п’ятим. Натхнені успіхом, партнери збираються й надалі виступати разом.

«Ми грали в «лотерею» впродовж усього турніру, тому я не нервував на супер–тай–брейку в фіналі. Справді, інколи нам щастило, але без цього перемоги не приходять», — холоднокровно радів українець, який у парному табелі про ранги підскочив одразу на 132 сходинки й тепер є 59–м. «Наш секрет у тому, що ми просто намагалися отримувати задоволення від гри», — скромно заявив бельгієць.

В одиночному розряді в Індіан–Уеллсі тріумфував серб Новак Джокович, котрий у півфіналі й фіналі здолав почергово Федерера та іспанця Рафаеля Надаля. Це дозволило Новаку потіснити швейцарця з другої позиції у світовому рейтингу на третю. Долгополов залишився 23–м, а Сергій Стаховський піднявся з 38–го місця на 36–те.