Лука зайвий

18.03.2011

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу готовий узяти участь у міжнародній конференції, яка проводитиметься з нагоди 25–х роковин Чорнобильської трагедії 20—22 квітня в Києві. При цьому є одна умова вiд Баррозу — відсутність на конференції президента Білорусі Олександра Лукашенка. «Це головна умова», — сказав представник Єврокомісії в коментарі агенції УНІАН.

Білорусь — країна, яка сильно постраждала внаслідок трагедії на ЧАЕС. Уряд нашої північної сусідки виступає одним зі співорганізаторів конференції. Але не виключено, що українська влада все–таки погодилася на умову Євросоюзу, який пiсля недавнiх виборiв у Бiлорусi вжив жорстких санкцiй проти «останнього диктатора Європи». Найімовірніше, Білорусь буде представлена на конференції в Києвi не президентом, а главою уряду.

«Щодо візиту Лукашенка — питання опрацьовується МЗС, і з посиланням на МЗС можу попередньо сказати, що Білорусь і Росія будуть представлені на рівні прем’єр–міністрів», — заявив на вчорашньому брифінгу глава адміністрації Президента Сергій Льовочкін.