Браслети від землетрусу

18.03.2011
Браслети від землетрусу

Підтримати Японію в нелегкі для неї часи намагається весь світ. Навіть такі бідні країни, як Руанда чи Габон, вважають за належне запропонувати допомогу постраждалим від руйнівного землетрусу та цунамі. Традиційно не залишаються осторонь і зірки шоу–бізнесу. Щоправда, рідко хто з них жертвує на допомогу постраждалим дещицю з власних мільйонів — зазвичай знаменитості оголошують збір коштів зі своїх прихильників. Не стала винятком і Леді Гага.

Одна з найуспішніших і найепатажніших співачок віддавна захоплюється японською культурою і загалом Країною Східного Сонця. Тому тамтешнє стихійне лихо сприйняла близько до серця. Й одразу кинула своїм фанатам клич: запропонувала придбати пластикові браслети з надписом «Ми молимося за Японію» англійською і японською мовами. «Мої маленькі монстри! Підтримайте Японію, купуючи ці браслетики! Всі виручені кошти підуть на потреби постраждалих від землетрусу», — написала Леді Гага у мікроблозі на «Твіттері». Мінімальна ціна такого браслета — 5 доларів, а максимальна не обмежена.

Уже за пер­ші два дні було продано браслетів на 250 тисяч доларів. Співачка задоволена: і добре діло зробила, й зайвий піар отримала, і кишені вивертати не довелося.

До речі, «Твіттер» Леді Гаги — найпопулярніший з усіх: її «зафоловили» понад 8,7 мільйона користувачів. Зате у «Фейсбуці» королева епатажу втратила позиції. Там найбільшою популярністю користується блог репера Емінема, сторінку якого «вподобали» 30,3 мільйона шанувальників. Леді Гага ж за цим показником лише третя з 29,9 мільйона послідовників (друге місце посідає Майкл Джексон, меморіальна сторінка якого сподобалася 30,1 мільйона «фейсбуківців»).