НОВИНИ ПЛЮС

15.03.2011

Парламент

Модернізована електронна система «Рада», яка забезпечуватиме особисте голосування народних депутатів, може бути введена у дію вже з четверга. «Я дуже хочу і наполягатиму, щоб моя постанова була прийнята на цьому тижні, скажімо в четвер», — заявив учора після погоджувальної ради Володимир Литвин.

За словами спікера, технічні перевірки довели, що систему неможливо ввести в оману, підставивши на сенсорну панель мобільний телефон (суть новації полягає в тому, що депутат однією рукою мусить утримувати одну кнопку, а іншою — голосувати). Литвин розповів журналістам, що «деякі пробували на спір утримувати носом, але з цього нічого не вийшло».

Візити

Прем’єр–міністр України перебуває в Туреччині з дводенним візитом. Учора він зустрівся зі Вселенським Патріархом Варфоломієм І. Микола Азаров заявив, що українська влада готова сприяти гармонізації в міжцерковних відносинах, однак не має наміру втручатися у справи церков, зокрема не планує брати участі в можливому об’єднанні церков. Патріарх Константинопольський висловив підтримку ідеї об’єднання українських православних церков. «Ми готові надати будь–яку допомогу, щоб досягти цього об’єднання», — заявив він.

Сьогодні Азаров візьме участь у форумі «Саміт лідерів змін» (проводиться вперше).

Партактив

П’ять українських партій лівого спрямування вирішили до осені об’єднатися в одну структуру. Таке рішення було ухвалене на форумі лівих сил, у якому взяли участь партії «Народна влада», СДПУ, СДПУ(о), «Справедливість», Українська селянська демократична партія. «Ми поставили собі план — 1 вересня», — розповів про плани щодо об’єднання голова «Народної влади» Йосип Вінський.