Не мільярдами єдиними

15.03.2011
Не мільярдами єдиними

«Динамо» поставило на коліна один із найбагатших клубів світу. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА. )

Після феєричного проходження динамівцями в попередньому раунді Ліги Європи турецького «Бешикташа» фахівці не поспішали говорити про якийсь прорив у грі киян. Лакмусовим папірцем для колективу Юрія Сьоміна мали стати зустрічі 1/8 фіналу з англійським «Манчестер Сіті». І перша частина протистояння, що минулого четверга відбулася на переповненому стадіоні ім. Лобановського, підтвердила: російському тренеру за зиму вдалося добре підготувати команду до офіційних матчів.

Капітана «Динамо» Андрія Шевченка порадувало, що партнери на високому рівні провели весь матч проти одного з найбагатших клубів світу. І підтвердили, що у спорті далеко не все вирішують гроші. Справді, «біло–сині» діяли напрочуд зосереджено та цілеспрямовано, особливо порівняно з осінніми виступами. Сам же Шева, вдало зігравши на випередження після чудового флангового паса Андрія Ярмоленка й не побоявшись зіткнення із голкіпером збірної Англії Джо Хартом, забив у третьому єврокубковому двобої поспіль. Таким чином Шевченко довів кількість голів «на Європі» до 67 (у іспанця Рауля — 71).

Утім, зрозуміло, що післязавтра в матчі–відповіді легкої прогулянки українцям ніхто не обіцяє. «У Манчестері буде зовсім інша гра», — каже італійський наставник «МС» Роберто Манчіні.

«Ми задоволені домашньою перемогою, але доля путівки до чвертьфіналу вирішиться в Англії», — Олег Гусєв, навіть відзначившись у четвертому єврокубковому матчі поспіль, не перебуває в стані ейфорії.

Позавчора кияни отримали додатковий привід для головного болю: стало відомо, що Артем Мілевський, який у матчі з «Ворсклою» пошкодив руку і вже переніс операцію, залишатиметься поза грою принаймні два тижні.

 

ТАБЛО

Ліга Європи. 1/8 фіналу (перші матчі)

«Динамо» (Київ) — «Манчестер Сіті» (Англія) — 2:0 (Шевченко, 25; Гусєв, 77)

«Динамо»: Шовковський, Д. Сильва, Хачеріді, Юссуф, Попов, Гусєв, Вукоєвич, Ярмоленко, Єременко, Мілевський, Шевченко (Нінкович, 88)

«МС»: Харт, Річардс, Компані, Лескотт, Сабалета, Яя Туре, Беррі, Коларов (Райт–Філліпс, 82), Балотеллі (Тевес, 58), Сильва, Джеко

Суддя — Майєр (Німеччина)

Попередження: Юссуф, 82 — Балотеллі, 53; Тевес, 79

Київ, стадіон «Динамо», 17 000 глядачів

* * *

«Твенте» (Голландія) — «Зеніт» (Росія) — 3:0 (Де Йонг, 25, 90+2; Ландзаат, 56), «Аякс» (Голландія) — «Спартак» (М, Росія) — 0:1 (Алекс, 57), ЦСКА (М, Росія) — «Порту» (Португалія) — 0:1 (Гуарін, 70), «Бенфіка» (Португалія) — «ПСЖ» (Франція) — 2:1 (Максі Перейра, 42; Хара, 81 — Луїндула, 14), «Брага» (Португалія) — «Ліверпуль» (Англія) — 1:0 (Алан, 18 (пен.)), ПСВ (Голландія) — «Рейнджерз» (Шотландія) — 0:0, «Байєр» (Німеччина) — «Вільяреал» (Іспанія) — 2:3 (Кадлец, 23; Кастро, 72 — Россі, 42; Нілмар, 70, 90+4).