Освіта з Голлівуду

04.03.2011
Освіта з Голлівуду

Енджі під час зустрічі з учнями та вчителями сільської школи на околиці Кабула. (Рейтер.)

Шестеро дітей, постійні зйомки в кіно й появи на численних світських вечірках (статус зобов’язує) не заважають 35–річній Анджеліні Джолі значну частину свого життя присвячувати доброчинній діяльності. Енджі так сумлінно виконує обов’язки посла доброї волі ООН, що навіть церемонію вручення «Оскарів» цього року проігнорувала — готувалася до поїздки в Афганістан.

Цього разу місія Джолі була передусім просвітницькою: голлівудська кінозірка привезла мешканцям Кабула багато шкільних підручників, методичних матеріалів для вчителів та науково–популярної літератури для бібліотек. І, звісно, традиційно відвідала поселення місцевих мешканців, поспілкувавшись із багатодітними сім’ями.

Як представниця Управління верховного комісара ООН у справах біженців, Анджеліна не могла оминути своєю увагою нинішні події в Північній Африці та на Близькому Сході. Зокрема, її дуже турбує ситуація в Лівії. «Нові конфлікти й заворушення призводять до зростання кількості біженців та переміщених осіб, і світова громадськість зобов’язана вирішити цю проблему, — наголосила Джолі. — Важливо дати людям можливість утекти від насильства — евакуювати постраждалих, надати їм притулок та створити гідні умови для життя на новому місці. Я не знаю, хто в цих конфліктах має рацію, а хто ні, бо понад усе мене турбує безпека цивільного населення. А воно в таких ситуаціях завжди страждає найбільше»...