«Тільки воля громади, а не вказівки Банкової!»

«Тільки воля громади, а не вказівки Банкової!»

«Підтримуємо відкритий лист до громади та до влади міста Полтава з приводу встановлення пам’ятника Івану Мазепі. Шумілов Юрій Андрійович, 76 років, професор Національного технічного університету України «КПІ»; Шумілова Світлана Олександрівна, 70 років, пенсіонер; Дяченко Петро, 28 років, фахівець з інформаційних технологій; Гельгер Галина Миколаївна, 68 років, інженер, усі — Київ».

Це — текст одного з типових листів, які великим потоком надходять у редакцію «УМ» на підтримку встановлення в Полтаві багатостраждального пам’ятника гетьману Мазепі. Лише за десять днів від оголошення «Україною молодою» акції щодо збирання підписів ми отримали понад півтисячі листів із різних куточків країни. Люди, гуртуючись, стають на підтримку увічнення пам’яті Івана Мазепи в Полтаві цілими сім’ями, досилають цілі списки з автографами родичів, друзів, сусідів, колег.

Нагадаємо, йдеться про те, що гроші на пам’ятник видатному гетьману–будівничому з ініціативи полтавських активістів–«просвітян» збирали всім миром. Він уже готовий, однак ніяк не може посісти своє місце в Полтаві — тамтешня влада, спершу погодившись на встановлення статуї в центрі міста, дала задній хід на догоду проросійським силам, які бачать у Мазепі лише «зрадника». Відкритий лист за встановлення пам’ятника, надрукований в «УМ» від 17.02.2011, підписали Віктор Ющенко, його соратники по партії «Наша Україна», знані українські митці.

Всі статті рубрики