Мелодія зі шлунка

16.02.2011

З місяць тому у місцевому океанаріумі «Таємничий острів» сталася надзвичайна подія. Одна з відвідувачок під час екскурсії, відповідаючи на дзвінок по мобільному, не втримала термінал у руках, і той шубовснув у воду. Улюбленець відвідувачів крокодил Гена тим часом гав не ловив і хутко проковтнув «мобілку».

Відтоді рептилія нічого в рот більше не бере. Співробітники океанаріуму від численних спроб всунути в пащу крокодила щось смачненьке вже втомилися. Гена на них абсолютно не реагує, а останнім часом і взагалі демонстративно лягає на дно, мовляв, залиште мене в спокої. Крокодила ніскільки не бентежать нанизані на гачки курячі стегенця та крильця, риба та спеціально запечена конина, які йому люб’язно підносять до рота за допомогою довгих вудок.

Тим часом до пошуку шляхів вирішення проблеми підключилися світила ветеринарії, і не тільки вітчизняної. Зокрема, повідомив про свою готовність узяти участь у порятунку Гени американський фахівець українського походження Джон Бойко — на підтвердження серйозності своїх намірів він навіть надіслав відеозапис, де оперує алігаторів.

Проте українські фахівці схиляються до думки: якщо змусити Гену поїсти і «запустити» кишечник, тоді їжа, немов поршень, виштовхає «мобілку» на поверхню. Навіть від спроб зробити крокодилу рентген поки що відмовляються, бо через нинішні холоди його вояж до клініки може обернутися запаленням легенів. До того ж Гену в такому випадку доведеться зафіксувати, що стане для нього додатковим стресом.

Тож ветеринари зійшлися на тому, що до кінця лютого наполегливо намагатимуться крокодила погодувати. Якщо ж це не вдасться, ймовірно, доведеться вдатися до операції. Правда, час для роздумів ще є, адже крокодили, як відомо, можуть обходитися без їжі близько півроку.