«Вікілікс» по–нашому

«Вікілікс» по–нашому

«Вікіліксом» для тих, хто намагається знову спотворити нашу історію, назвав голова політради «Нашої України» Валентин Наливайченко сайт «Народна війна» — про історію українського визвольного руху 1917—32 років. Цю веб–сторінку презентували вчора в приміщенні київського товариства «Меморіал». В її основу покладено електронну версію однойменної виставки, що експонувалася восени 2010–го в «Українському домі». Нині ж, за підтримки партії «Наша Україна» та Інституту Президента Віктора Ющенка десятки тисяч документів, фотографій та аналітичних текстів стали доступними у планетарному масштабі. Це своєрідний віртуальний музей потужної збройної боротьби проти нелюдської влади, зламати яку вдалося лише через злочин Великого голоду. Інформаційну базу для сайту науковці–історики напрацьовували понад два роки. У 18 областях голова київського «Меморіалу» з колегами скопіював понад 70 тисяч документів в історичних та галузевих архівах, зокрема в розсекречених фондах архіву СБУ. Примiром, уперше вдалося зібрати статистичні дані про кількість повстанських загонів та збройних виступів проти окупаційної влади в Україні. «Ця виставка — про боротьбу, що велася в кожній українській області, в кожному районі», — каже голова київського «Меморіалу» Роман Круцик.

«До тата — без претензій»

«До тата — без претензій»

У родині голови Верховного Суду Василя Онопенка знову проблеми: мало того, що наразі в СІЗО перебуває його зять Євген Корнійчук, так тепер слідчі Генпрокуратури намагаються встановити місцеперебування його молодшої доньки Ірини та її колишнього чоловіка Володимира Котлярова. Обох хочуть допитати в рамках порушеної щодо них справи за фактом шахрайства. Як учора повідомили в ГПУ, парочку підозрюють у тому, що вони не повернули позичені в 2008 році 2,4 млн. грн. (або 300 тис. доларів США). Неофіційно ж на Різницькій нібито вказують, що частина з цих грошей нібито знадобилася саме голові ВСУ «для вирішення якогось питання».

Без мандата

Без мандата

Дев’ять політиків уже можуть забути, як це — працювати в сесійній залі. Принаймні забути до наступної каденції... Минулої п’ятниці Верховна Рада все–таки проголосувала за припинення повноважень депутатів–сумісників. Серед парламентаріїв були такі, хто суміщав депутатську діяльність із роботою в інших структурах майже цілий рік. Вони барилися до останнього, зокрема, приберегли свій мандат для того, щоб проголосувати за зміни до Конституції. Так, за пролонгацію повноважень Верховної Ради минулого тижня проголосували всі дев’ять екс–нардепів, а це при голосуванні в 311 «за» — майже «золота акція»...

Всі статті рубрики