Час виблискувати

01.02.2011
Час виблискувати

Хокеїсти розважали публіку грою й конкурсами. (Рейтер.)

За задумом організаторів зустріч найкращих хокеїстів найсильнішої ліги світу має бути не просто хокейним матчем, але, беззаперечно, й яскравим шоу. Власне тому боси НХЛ періодично намагаються урізноманітнити зірковий уїк–енд. Скажімо, традиційну схему «Схід проти Заходу» у 1998 році поміняли на «Європа проти Америки», але після п’яти подібних акцій повернулися до старого варіанта. Утім у 2011–му вирішили привернути увагу шанувальників хокею новою схемою.

Учасників 58–го «Матчу зірок» визначали голосуванням уболівальників, після якого назвали шістьох гравців, і думкою Департаменту хокейних операцій НХЛ — чиновники визначили аж 36 виконавців. А от склад команд минулої п’ятниці обирали капітани — швед Ніклас Лідстрем із «Детройта» й канадець Ерік Стаал із «Кароліни». Вони, як часто буває і в наших дворах, просто брали собі гравців по черзі. Старший із братів Стаалів отримав таку честь, очевидно завдяки тому, що подія відбулася на арені його клубу — в містечку Ролі штату Північна Кароліна. Збірну Стаала очолив керманич «Чикаго» Джоель Кенневілль і його помічник Майк Хевіленд, а суперників — Ален Віньйо з «Ванкувера» й Пітер Лавіолетт із «Філадельфії».

У суботу зірки спорту радували майже 19 тисяч глядачів своєю майстерністю в різноманітних конкурсах. Скажімо, велетень–словак Здено Хара з «Бостона» приніс очко стаалівцям, гарматним пострілом встановивши рекорд зі швидкості польоту шайби — 169 км на годину, а росіянин Олександр Овечкін — оригінальним виконанням буліту (вів шайбу до воріт верхнім кінцем ключки). За підсумком шести конкурсів команда Стаала перемогла — 33:22.

Але збірна Лідстрема взяла реванш наступного дня — власне у грі в хокей із типовим для таких зустрічей рахунком 11:10. Найбільш корисним гравцем визнали нападника переможених — Патріка Шарпа з «Чикаго», який відзначився трьома гольовими передачами. А росіянин Овечкін увійшов в історію ліги як перший, хто в «Матчі зірок» «привіз» буліт у свої ворота.

А ТИМ ЧАСОМ...

 

Білоруська екстраліга. «Могильов» — «Сокіл» — 6:2 (2:1, 2:1, 2:0; Сальников, Литвиненко (більш.)).

Лідери після 48 турів: «Юність» — 121, «Німан» — 113, «Металург» — 102, «Шахтар» — 85 (49), «Гомель» — 78, «Сокіл» — 73, «Металургс» — 72.

* * *

Чемпіонат України. «Компаньйон» — «Донбас» — 0:3, «Харків» — «Сокіл» — 3:5, «Білий барс» — «Поділ» — 4:7.

Лідери після 17 матчів: «Донбас» — 48, «Харків» — 35, «Компаньйон» — 33 (18), «Сокіл» — 32.