НОВИНИ ПЛЮС

27.01.2011

Вибори у довгому ящику

Генеральна прокуратура не перевірятиме факти бездіяльності Центральної виборчої комісії, яка повинна була до 22 листопада 2010 року оголосити про початок виборів до парламенту. «Згідно з чинним законодавством, Генпрокуратура не уповноважена здійснювати нагляд за додержанням законів Центральною виборчою комісією», — заявив заступник Генпрокурора Віктор Занфіров у відповідь на депутатський запит Арсенія Яценюка. Нагадаємо, відповідно до чинної Конституції, парламентські вибори мають відбутися у березні цього року. ЦВК відмовилась оголошувати про старт кампанії через те, що депутати розпочали міняти Конституцію з тим, аби перенести вибори на 2012–й.

Здоров’я Колесникова

Віце–прем’єр–міністр Борис Колесников стверджує, що лікарі не розрізали йому грудну клітку, а зробили стентування. «Як говорив Марк Твен, чутки про зроблене мені шунтування занадто перебільшені. Шунтування передбачає операцію з розтином грудної клітини. Моя ж проблема була вирішена інакше — шляхом стентування, — розповів Колесников у інтерв’ю Zn.ua. — Через артерію зондом iз серця витягли тромб, а до самої коронарної судини помістили пружинку, яка відновила постачання серця кров’ю». Наразі Колесников перебуває у реанімації.

Регіони

Дунаєвецький міський суд відмовився відпустити на поруки екс–мера Кам’янця–Подільського Анатолія Нестерука. Прохання 27 громадських і релігійних організацій було відхилене. Нагадаємо, колишнього мера Кам’янця звинувачують у вимаганні хабара. Громадськість міста неодноразово ставала на захист градоначальника, проте його залишили під вартою, заодно унеможлививши участь політика у виборах мера.