А під кінець — розслабились

27.01.2011
А під кінець — розслабились

Денис Лукашов у матчі проти німців був найкориснішим серед захисників киян. (з сайту БК «Будівельник».)

Аби зберегти шанси на вихід до плей оф баскетбольного Єврокубка, київському «Будівельнику» конче потрібно було перемогти на своїй території німецький «Геттінген». Якщо грецький «Аріс» у цій групі усі називають потенційним лідером, то саме в поєдинках із середняком німецької першості та французьким «Ле–Маном», що в своєму чемпіонаті нині теж не вражає результатами, українці мали би забезпечити собі мінімум друге місце в групі J.

Німці, яким після перемоги у першому турі хотілося продовжити успішну серію, у стартовій 10–хвилинці намагалися нав’язати господарям боротьбу. Провели її вони достойно, програвши лише два пункти — 19:17. А ось уже в наступних двох чвертях «Будка» зробила ривок, що забезпечив їй підсумкову перемогу. І якщо в поєдинку проти «Аріса» наші реалізували лише три кидки з–за дуги із 19, то у вівторок відсоток влучань був кращим — вісім із 18. Особливо відзначився Ламейн Уїлсон, який реалізував п’ять «трюльників».

Програючи перед заключною чвертю 21 очко (56:35), гості спробували врятувати матч і виявились сильнішими принаймні в цій частині гри — 12:21. Так само «Будівельник» повністю віддав останню чверть у поєдинку в Салоніках, але цього разу кияни створили комфортний відрив від суперника у першій частині матчу й заслужено перемогли.

«Виграючи більш ніж 20 пунктів по ходу поєдинку, ми вже вирішили, що гра зроблена. А в такому турнірі кожне очко має вагу», — форвард киян Андрій Агафонов після матчу шкодував за втраченою перевагою. А тренер Хосе Беррокаль пообіцяв звернути увагу саме на дії підопічних в останній чверті.

Після другого туру в групі J встановився паритет: усі чотири команди мають по одній поразці та перемозі. Тим цікавіше буде спостерігати тут за розвитком подій у наступних поєдинках, адже до чвертьфіналу вийде лише два клуби.

ТАБЛО

Єврокубок. Раунд «Топ–16».

2–й тур.

Група J

«Будівельник» (Україна) — «Геттінген» (Німеччина) —68:56 (Уїлсон (19+7 підб.), Морлі (14+9 підб.), Агафонов (13) — Літл (14), Мічам (13)), «Ле–Ман» (Франція) — «Аріс» (Греція) — 85:70.

Турнірне становище: «Будівельник», «Геттінген», «Аріс», «Ле–Ман» — 1 перемога/1 поразка.

* * *

«Фінал чотирьох» Кубка суперліги з баскетболу 12–13 лютого відбудеться у Дніпропетровську. На проведення цих поєдинків претендував також Маріуполь.