Вінчання замовляли?

Вінчання замовляли?

До церков незабаром доведеться нести більше грошей. Такий висновок ЗМІ зробили з того, що невдовзі набуває чинності рішення Національної комісії регулювання енергетики України, згідно з яким плата за електроенергію, зокрема для релігійних установ, збільшиться на 30 відсотків.

На гачку у прокурора

На гачку у прокурора

Кримська прокуратура не збирається збавляти темпiв земельних перевiрок. Принаймнi на затриманнi екс–спiкера Анатолiя Гриценка, як запевнив на вчорашнiй прес–конференцiї мiсцевих мас–медiа прокурор Криму Степан Молiцький, вони не зупиняться. Мовляв, найближчим часом очiкуються не менш резонанснi затримання.

Хрест їм завинив

Хрест їм завинив

Недавнє святкування Дня Злуки проходило у різних місцях і в різних формах. Проте навіть на цьому тлі церемонія у сквері поруч з історичним музеєм імені Дмитра Яворницького вирізнялася своїм історичним екскурсом.

Не нагнітати, не закривати

Не нагнітати, не закривати

Після кількатижневої бездіяльності українських дипломатів, яку Прем’єр–міністр Микола Азаров пояснював «неможливістю втручання української сторони у конфлікт навколо Бібліотеки української літератури в Москві», оскільки «читальня є власністю столиці РФ», Міністерство закордонних справ України, схоже, прокинулося.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На Крути

На Крути

«Бій під Крутами затримав більшовицькі війська на декілька днів, чим дозволив урядові УНР — вперше з часів скасування Гетьманщини — домогтися міжнародного визнання України. 9 лютого 1918 року вона стала повноправною стороною Брестського миру», йдеться у зверненні «Нашої України» з нагоди річниці вшанування героїв Крут.

Дочекалась мати сина

Дочекалась мати сина

Проводжаючи 2002 року сина до школи, Галина Попович і гадки не мала, що додому той повернеться аж через довгих вісім років. Яшу забрали до міліції просто з уроку англійської, а вже за кілька днів 14–річний підліток написав «зізнання». Мовляв, 23 вересня 2002 року вбив свою родичку — дев’ятирічну Яну Попович.

Не люблю «телячу мову»…

Не люблю «телячу мову»…

Черговий українофобський скандал виник у русифікованій «перлині біля моря»: в мережу iнтернет потрапило любительське відео, на якому зафіксовано, як інспектор ДАІ з Одеси відверто продемонстрував неповагу до державної мови.

Буква свободи

Буква свободи

До 25 лютого цього року у книгарні–кав’ярні «Бабуїн» можна побачити фотопортрети провідних українських журналістів, кожен із яких тримає в руках літеру.

Всі статті рубрики