НОВИНИ ПЛЮС

20.01.2011

Напередодні маніфестації

Організатори опозиційної акції в День Соборності — 22 січня, очікують, що на мітинг до Києва прибуде більше 10 тисяч людей з усіх регіонів. Як повідомив координатор Народного комітету захисту України Михайло Ратушний, заявки на проведення віча подали Українська всесвітня координаційна рада та Народний комітет захисту України. Участь у заході підтвердили близько десятка партій, серед яких — «Батьківщина», «Свобода», «Наша Україна», Європейська партія, Народний рух, «Народна самооборона», «Громадянська позиція», Українська народна партія. Ще не підтвердили участі партії «Фронт змін» і «За Україну!»

Партактив

Рішення конференції кримської республіканської організації КПУ, яка відбулася 15 січня, і саме її проведення є нестатутними, адже, згідно зі статутом Компартії України, конференція скликається тільки президією Центрального комітету КПУ. Про це заявив перший секретар ЦК КПУ Петро Симоненко. Тобто провід Компартії не визнає поновлення в лавах КПУ колишнього лідера кримського рескому Леоніда Грача та обрання керівницею рескому ставлениці Грача Наталії Штепи.

Депутати збирають гроші на Бандеру

Депутати Верховної Ради від БЮТ і «НУНС» почали збір коштів на добудову меморіалу лідера ОУН Степана Бандери у Львові. Про це заявив депутат від «Нашої України» Андрій Парубій. За його словами, Андрій Шкіль, Володимир В’язівський, Степан Давимука, Олександр Гудима, Михайло Косів, Тарас Стецьків, сам Парубій та інші вже зібрали у фонд добудови пам’ятника 50 тисяч гривень. Нардепи мають намір звертатися до підприємств та організацій з проханням перераховувати кошти на добудову пам’ятника Бандері.

Луценко написав із СІЗО

Лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко закликав українців боротися з репресіями. У листі з Лук’янівського СІЗО на волю він написав: «Клянуся перед Богом і людьми: я не винен у тому, що «шиє» мені за найвищим повелінням Генпрокуратура. Єдиний смисл мого ув’язнення в камері смертників Лук’янівського СІЗО — це позбавлення мене можливості говорити вголос про відновлення бандократії в Україні».