У вас не двійня, а трійня!

29.12.2010

І все–таки сучасна наука здатна творити неймовірні дива. Саме так називають появу у своїй родині третьої донечки Лайза та Адріан Шепарди. У цього американського подружжя третя донька народилася аж через 11 років після зачаття. Як повідомляє «Дейлі мейл», пара побралася ще в 1994 році. Але в родині довгий час не було дітей — Лайзі ніяк не вдавалося завагітніти. Коли й лікування не дало бажаного результату, Шепарди зважилися на штучне запліднення.

У 1998 році чотирнадцять яйцеклітин Лайзи були запліднені. Два ембріони жінці вживили, а решту заморозили. Через сім місяців у родині Шепардів сталося поповнення: на світ з’явилися Меган і Бетані. Коли дівчатка підросли, батьки стали думати про ще одну дитину. Торік пара звернулася в клініку, де їм свого часу допомогли. Жінці підсадили один із заморожених раніше ембріонів, і він прижився! Як наслідок, на світ з’явилася Рілі — крихітна копія Меган і Бетані. Батьки навіть розгубилися, коли побачили маля, схоже на старших доньок мов дві краплі води. Фахівці кажуть, що в медицині це перший випадок, коли близнюки, зачаті в пробірці, народилися з такою різницею у віці.

Нагадаємо, що в жовтні цього року американка, яка десять років намагалася завагітніти, нарешті народила сина, зачатого методом екстракорпорального запліднення 20 років тому. На сьогодні це найдовший термін зберігання ембріона в кріобанку, що завершився народженням здорової дитини.