Готель «паровозом»

Готель «паровозом»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Як писала «УМ» учора в матеріалі «Маски–шоу» в шестизірковому готелі», у понеділок увечері з десяток бійців спецпідрозділу «Беркут» разом із працівниками прокуратури увірвалися у приміщення «Прем’єр–Палацу» з метою за­тримання організаторів азартних ігор в казино будівлі. Тоді отримати від керівництва готелю більш докладну інформацію не вдалося: працівники розмовляли досить агресивно, кидаючи слухавку.

«Чорний список» архієпископа Митрофана

«Чорний список» архієпископа Митрофана

Витівки Української православної церкви (Московського патріархату) в союзі з теперішньою, також недалекою від Москви, владою протягом останніх півроку і далі дивують нахабністю і цинічністю. Не встигли церковники виселити всі музеї із заповідника «Лавра», добудувати без жодних документів храм на Борщагівці, використати 11 мільйонів гривень бюджетних коштів на зведення церкви–гіганта поблизу метро «Либідська», як знову українські ЗМІ почали бити на сполох.

Нова «церковна» історія пов’язана із листом архієпископа Митрофана до директора «Спецкомбінату ПКПО», що забезпечує поховання в Києві, Олексія Горового, в якому служитель Бога просить надати право УПЦ (МП) визначати, яких священиків можна допускати на столичні кладовища для відспівування померлих. Цю пропозицію пан Горовий погодив одразу і підписав свою резолюцію: «До відома та використання в роботі».

Головний наслідок таких дій полягає навіть не в тому, що УПЦ МП «застовбила» за собою функцію почесного журі, яке відбиратиме священиків, як на кастингу. А в тому, що у вже сформованому списку цвинтарних «нон ґрата» — священики УПЦ Київського патріархату. Виходить, Московський патріархат фактично отримав монополію на поховання у Києві за згоди комунального підприємства, а значить — держави.

Всі статті рубрики