Канадський дебют

16.12.2010
Канадський дебют

На домашньому турнірі тренери збірної сподіваються обіграти всіх суперників. (Фото Ольги ГАЛИЧ.)

Від сьогоднішнього вечора і до суботи увага українських хокейних уболівальників буде зосереджена на броварській ковзанці «Термінал»: тут стартує етап турніру «Єврохокей–челлендж», у якому змагатимуться чотири збірні — України, Польщі, Румунії та Казахстану. Змагання цікаві тим, що мають дати відповідь на запитання, наскільки вплинув на гру нашої команди прихід до керма канадського спеціаліста Дейва Льюїса. Нагадаємо, він працює з «жовто–синіми» із початку листопада і встиг покерувати діями українців на етапі «Єврочелленджа», що відбувся в Польщі місяць тому. Тоді експериментальний склад українців у трьох поєдинках здобув лише одну перемогу.

На тренувальному зборі цього тижня канадський наставник ознайомився із новою партією гравців — це вже, по суті, ті, з ким йому доведеться кувати перемогу на весняному чемпіонаті світу серед команд першого дивізіону. «На перший збір були запрошені молоді виконавці, майбутнє нашої команди. Тепер же прибули досвідчені гравці, що відразу впало мені в око», — позавчора Льюїс провів прес–конференцію, де розповів про особливості підготовки до цього турніру.

Як і перед польськими змаганнями, цього разу список викликаних гравців знову формували помічники головного — Дмитро Христич, Юрій Шундров та екс–наставник нашої збірної, білорус Михайло Захаров. «Це ще не всі кандидати, яких слід подивитися, але основну більшість я переглянув», — каже канадець. Серед потенційного підсилення згадують травмованих гравців, а також хокеїстів із російського та казахстанського чемпіонатів, які цього разу не приїхали. Однак і без них тренери обіцяють максимальну віддачу в діях команди.

До слова, саме збірна Казахстану вважається одним із головних конкурентів для України в боротьбі за вихід до елітного дивізіону світового хокею, тому суботній поєдинок проти азіатів буде цікавим і пізнавальним із точки зору порівняння сили цих команд. Не менш відповідальною буде п’ятнична гра проти поляків, які є найчастішими спаринг–партнерами для наших хокеїстів, а місяць тому обіграли Україну на домашньому турнірі — вперше за десять років.

Приємною новиною для уболівальників стане організація телетрансляцій усіх трьох поєдинків за участю підопічних Льюїса. Перший національний канал покаже матчі проти румунів та поляків із незначним запізненням, а гру з Казахстаном — у прямому ефірі.

 

ЗНАЙ НАШИХ

Список гравців збірної України, викликаних на київський етап «Єврохокей–челлендж»:

Голкіпери: Карпенко, Симчук, Балабан («Сокіл»), Напненко («Компаньйон»).

Захисники: Ден. Ісаєнко, Катрич, Климентьєв, Гунько, Срюбко, Благий («Сокіл»), Дворецький («Поділ»), Толкунов («Донбас»), Побєдоносцев («Гомель», Білорусь), Алексюк («Бейбарис», Казахстан).

Нападники: Касянчук («Трактор», Росія), Шафаренко, Тимченко, Матерухін («Юність», Білорусь), Дм. Ісаєнко, Борисенко («Донбас»), Литвиненко, Матвійчук, Бондарєв, Шахрайчук, Сальников, Черненко («Сокіл»), Пастух («Іртиш», Казахстан), Рамазанов («Аріада–Акпарс», Росія), Квітченко («Хімік», Росія).