НОВИНИ ПЛЮС

03.12.2010

Тимошенко на допиті

Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко вчора дала свідчення Генпрокуратурі. Перед входом до Головного слідчого управління ГПУ Тимошенко заявила, що не знає про предмет розмови. Вона вважає, що виклик у Генпрокуратуру — це помста, зокрема, за Податковий кодекс і «пряма команда Януковича».

За даними «Української правди», лідерку БЮТ хотіли бачити щодо справи, порушеної за фактом нецільового використання її Кабміном коштів від продажу квот на викиди парникових газів у рамках Кіотського протоколу. Раніше за цією ж справою на допит було викликано колишнього першого віце–прем’єра Олександра Турчинова.

Зачистка Верховного Суду

Учора Верховна Рада звільнила вісьмох суддів Верховного Суду. Віра Верещак, Любов Лихута, Володимир Мазурко, Валерій Данчук, Євген Левченко, Володимир Перепічай, Юрій Сенін, Володимир Драга, Олександр Селівон самi подали заяви про відставку.

Втрати Кличка

Із фракції Блоку Кличка у Київраді вийшли два депутати–бiзнесмени — Андрій Миргородський та Лев Парцхаладзе. Про це на засіданні міськради заявив заступник мера Олесь Довгий.

СП з «Газпромом»

«Газпром» і «Нафтогаз» домовилися про створення двох спільних підприємств із видобутку вугільного метану й освоєння структури Палласа на шельфі Чорного моря. Як повідомляє «Інтерфакс–Україна», домовленостей було досягнуто під час зустрічі глави «Газпрому» Олексія Міллера й міністра з питань палива та енергетики України Юрія Бойка. Обговорювали також і подальше партнерство між «Газпромом» і «Нафтогазом». Нагадаємо, уряд України видав «Нафтогазу» без аукціону 30–річну ліцензію на розробку нафтогазової площі Палласа в межах північно–східного шельфу Чорного моря.