Химери без будинку

30.11.2010

Прикметні для сучасної України інвестиційні скандали не оминули й Івано–Франківщину, де жертвами махінаторів від будівництва стали щонайменше 17 тутешніх родин. Керівники місцевої приватної фірми «нагріли» довірливих прикарпатців, котрі за «живі» гроші придбали дисконтні облігації (їх згодом обіцяли обміняти на квартирні ордери), на 4 мільйони 547 тисяч гривень. Як з’ясували слідчі управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в області, підступні «зодчі» замість будівництва витратили кошти інвесторів на власні потреби.

«Приватне підприємство, — як повідомив УМ» начальник прес–служби прикарпатської міліції підполковник Василь Гультайчук, — здійснило незаконні дії через посередництво однієї фінансової компанії. Саме вона «обґрунтувала» інвесторам необхідність укладення договорів купівлі–продажу іменних безпроцентних облігацій для здійснення будівництва і подальшого отримання квартир».

Наразі обдурені люди залишилися ні з чим: по вулиці Вишневського в обласному центрі, де мав вирости багатоквартирний житловий будинок, тихо, як на цвинтарі — там будівельники палець об палець не вдарили.