НОВИНИ ПЛЮС

11.11.2010

Діденко сидітиме за ґратами ще місяць

Апеляційний суд Києва продовжив термін утримання під вартою колишнього першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Ігоря Діденка до 10 грудня.

Нагадаємо, СБУ затримала Діденка 9 липня в Києві в рамках кримінальної справи, порушеної проти нього 10 червня за підозрою в розтраті чужого майна в особливо великих розмірах (стаття 191 КК). Термін утримання під вартою продовжується у зв’язку з необхідністю завершити слідчі дії в справі, за якою Діденко є підозрюваним.

«Асоціації» не буде, зате будуть «крайні»?

Адміністрація Президента вважає, що діяльність опозиції шкодить Україні в намірах отримати позитивний результат на саміті Україна—ЄС 22 листопада. «У нас ідуть дуже важкі переговори. І я з жалем можу сказати, що українська опозиція намагається зробити все можливе, щоб саміт був неуспішним по темах зони вільної торгівлі та безвізового пересування українських громадян», — заявив глава адміністрації Президента Сергій Льовочкін. За його словами, влада сподівається на «оптимальний результат».

Луценко скаржиться

Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко оскаржив постанову про порушення кримінальної справи щодо нього. «Я сподіваюсь, що в судах ще залишились добре мислячі люди, які будуть діяти по закону. Саме тому я сьогодні оскаржив цю постанову про порушення кримінальної справи, яка є абсурдною», — заявив Луценко в інтерв’ю «5–му каналу».

Доступ, та не туди

Президент Віктор Янукович підтримує прийняття закону про доступ до публічної інформації, щоправда, не в тій редакції, яку запропонував народний депутат від БЮТ Андрій Шевченко. Проекту опозиції влада протиставляє «документ, який буде просувати демократію в Україні», повідомив глава АП Сергій Льовочкін, не назвавши недоліків Шевченкового проекту.

Рівненщина

Найбільше голосів у Рівненській обласній раді матиме Партія регіонів: політичну силу Януковича—Азарова в цій західній області представлятиме 27 депутатів (загалом у раді — 80 місць). Більшість мандатів ПР виборола в мажоритарних округах — 17, а в багатомандатному — 10. «Батьківщина» провела в раду 19 депутатів (із них 12 — за партійним списком), Народна партія — 7 (4), «Наша Україна» — 6 (5), Всеукраїнський патріотичний союз — 5 (усіх обрано в мажоритарних округах), «Свобода» — 5 (за списком — 4), «Сильна Україна» — 5 (2), «Фронт змін» — 3 (3), «Єдиний центр», «Відродження» і Українська народна партія — по одному депутату (всі — з мажоритарних округів).

Львівщина

Відоме курортне місто Трускавець поки залишатиметься без мера. Львівський окружний адміністративний суд призупинив рішення міськвиборчкому про визнання мером кандидата від «Фронту змін» Руслана Козиря. Таке рішення прийнято за позовом від кандидата у мери від Європейської партії Євгена Юника. За повідомленням ЄПУ, Юник, за результатами одного з екзит–полів, лідирував на виборах із відривом у 10% голосів.

Вінниччина

За попередніми підрахунками, у виборах на посаду міського голови Могилів–Подільського переміг... громадянин Молдови. Нинішній міський голова Михайло Саволюк («Наша Україна») повідомив, що кандидат у мери Петро Бровко (Партія регіонів) подав у Могилів–Подільську ТВК завідомо неправдиву інформацію, вказавши у своїх автобіографічних даних українське громадянство. Водночас, як стверджує Саволюк, у 1994 році Петро Бровко отримав молдовський паспорт. За пропискою кандидат на посаду мера нібито й досі «проживає» у селі Дондушень (Молдова) на вулиці Індепенденцей, 72. «Згідно з українським законодавством, пан Бровко не мав права висуватися в мери», — апелює Саволюк. Він звернувся до тервиборчкому з вимогою зняти з перегонів Бровка, але його скарга залишилась без розгляду. Справа пройшла вже кілька судів.