Шеді Леді

05.11.2010
Шеді Леді

Вчені зацікавилися феноменом Леді Гаги.

Далеко не красуня, пісні — так собі, поведінка на межі зі здоровим глуздом — це все вона, співачка Леді Гага. І як наслідок — купа критиків, безліч заздрісників та, що найпарадоксальніше, — величезна кількість прихильників. Саме цим особливий інтерес одна з найпопулярніших зірок сучасності викликає у соціологів. Адже здобути в 24 роки таку шалену популярність — це особливий талант. Тож відтепер поведінку й витівки Леді Гаги ретельно вивчатимуть. Так, на початку наступного семестру студентам Університету Південної Кароліни запропонують факультатив «Леді Гага і соціологія слави».

Ініціатором введення в навчальну програму нового курсу став професор соціології Меттью Дефлем. Він планує «розглянути передумови становлення поп–ідола» і розкрити причини шаленого успіху виконавиці. За словами викладача, впродовж двох років він відвідував концерти співачки в різних країнах світу і зібрав чимало матеріалу, щоб зробити певні висновки. Тепер професор готовий поділитися ними зі своїми студентами, повідомляє «Клео».

До речі, сучасні виконавці не вперше стають об’єктами ретельного вивчення науковців і студентів. Наприклад, феномен Мадонни вивчали в Гарвардському університеті. А в деяких інших вишах Америки і досі читають курс лекцій, присвячений кар’єрі Мадонни.