Не все грандам масло

04.11.2010
Не все грандам масло

«Тоттенхем» Галласа поставив на коліна «Інтер» Снайдера. (Фото Рейтер.)

Матчі четвертого ігрового дня елітного європейського турніру були особливими, адже вдруге поспіль на груповій стадії між собою зустрічалися ті ж команди, що і в попередньому турі. Саме ці спарені протистояння в більшості квартетів виділили претендентів на вихід до «плей–оф».

 

Гольові видовища

У восьми парах, які грали позавчора, всього два клуби спромоглися реваншуватися й лише одній команді вдалося повторити свій успіх двотижневої давнини. Причому якщо вдома «Манчестер юнайтед» видряпав у «Бурсаспора» перемогу з мінімальним рахунком, то в Туреччині англійці розродилися аж трьома голами. Наставник господарів Ертугрул Саглам напередодні обіцяв уболівальникам не вдарити лицем у грязюку, от його підопічні й побігли вперед. Але забити перший м’яч у Суперлізі команда з Бурси так і не змогла, залишившись найгіршою на груповій стадії.

На другу перепустку до наступного раунду з когорти С найреальніше претендує «Валенсія». Іспанці, як і «МЮ» туркам, відвантажили три «сухі» голи безпосередньому конкурентовi — шотландському «Глазго рейнджерз».

Найцікавішим же, як і в третьому турі, вийшов поєдинок «Інтера» й «Тоттенхема». Нагадаємо, на першому побаченні суперників по групі А клубний чемпіон Європи вигравав у Мілані 4:0, але англійці в меншості зуміли скоротити відставання до мінімуму. Тоді «хет–триком» відзначився 21–річний лівий захисник «шпор» Гарет Бейл. Позавчора валлієць знову став найкращим у своїй команді, хоча цього разу він м’ячі не забивав, а постійно «тероризував» одного з найкращих правих захисників світу, бразильця Майкона, та віддавав голеві передачі Пітеру Краучу й Романовi Павлюченку. Хлопці Гаррі Реднаппа сповна реваншувалися за попередню невдачу. А сьомий гол найкращого бомбардира турніру, камерунця Ето’О, лише підсолодив гіркоту поразки Рафаелю Бенітесу — 1:3. Колектив іспанського фахівця «на Європі» поступився вперше в сезоні.

У другій зустрічі квартету чемпіон Голландії, «Твенте», здобув дебютну в історії клубу звитягу в Лізі чемпіонів. Підопічні бельгійця Мішеля Прюдомма у Бремені скористалися вилученням півзахисника збірної Німеччини Торстена Фрінгса й нестримним бажанням «Вердера» будь–що перемогти. Натомість гості своє щастя знайшли в контратаках і в подальших матчах спробують дати бій міланцям і лондонцям.

Мирний настрій «монстра»

Один із головних фаворитів Суперліги, «Барселона», уже вдруге розходиться із суперником миром — знову на виїзді і знову 1:1. Вочевидь, каталонці не поспішають форсувати події й обмежуються мінімумом, якщо цього не вимагає ситуація. Зрозуміло, що хлопці Хосепа Гвардіоли контролювали м’яч більшу частину гри з «Копенгагеном», але вичавили з цього лише черговий гол зіркового Ліонеля Мессі. На це вже за хвилину відповів бразилець господарів Клаудемір. Загалом же підопічні екс–гравця норвезького «Русенборга», а нині тренера Столе Сольбаккена завдали аж дев’ять ударів по воротах, тоді як іменитий суперник лише трохи більше — 11. Чемпіони Данії раділи нічиїй, наче величезному успіхові, тим паче що нульова мирова в другій грі групи D між казанським «Рубіном» й афінським «Панатинаїкосом» збільшила шанси «Копенгагена» на потрапляння до історичного для нього раунду «плей–оф».

Так само не забивали м’ячів у Тель–Авіві, де місцевий «Хапоель» набрав перше очко в зустрічі з гельзенкірхенським «Шальке». Це дозволило лісабонській «Бенфіці» впритул наблизитися до німців. Щоправда, португальці ледь не розтранжирили перевагу в чотири голи над гостями з Ліона, та все ж оформили реванш і отримали три пункти. Наставник господарів Жорж Жезуш зізнався, що ледь дочекався фінального свистка. За французький клуб до 59–ї хвилини грав екс–захисник київського «Динамо» Діакате.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Франція. Ліга 1. Матч 11–го туру: «Монако» — «Бордо» — 2:2 (Ч. Парк, 49; Кутадьєр, 65 —Траоре, 10 (у свої ворота); Жуссі, 74; вилучення: Кутадьєр, 84).

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий етап. 4–й тур (результати вівторка)

Група А. «Тоттенхем» (Англія) — «Інтер» (Італія) — 3:1 (ван дер Варт, 18; Крауч, 61; Павлюченко, 89 — Ето’О, 80), «Вердер» (Німеччина) —«Твенте» (Голландія) — 0:2 (Шадлі, 81; Де Йонг, 84; вилучення: Фрінгс, 76 («В»)).

Турнірне становище: «Тоттенхем», «Інтер» — 7, «Твенте» — 5, «Вердер» — 2.

Група В. «Бенфіка» (Португалія) — «Ліон» (Франція) — 4:3 (Кардек, 20; Коентрао, 32, 67; Х. Гарсія, 43 — Гюркуфф, 75; Гоміс, 85; Ловрен, 90+5), «Хапоель» (Т–А, Ізраїль) — «Шальке» (Німеччина) — 0:0.

Турнірне становище: «Ліон» — 9, «Шальке» — 7, «Бенфіка» — 6, «Хапоель» — 1.

Група С. «Бурсаспор» (Туреччина) — «Манчестер юн.» (Англія) — 0:3 (Флетчер, 48; Обертан, 73; Тандоган, 77 (у свої ворота)), «Валенсія» (Іспанія) — «Рейнджерз» (Шотландія) — 3:0 (Сольдадо, 33, 71; Т. Коста, 90).

Турнірне становище: «МЮ» — 10, «Валенсія» — 7, «Рейнджерз» — 5, «Бурсаспор» — 0.

Група D. «Рубін» (Росія) — «Панатинаїкос» (Греція) — 0:0, «Копенгаген» (Данія) — «Барселона» (Іспанія) — 1:1 (Клаудемір, 32 — Мессі, 31).

Турнірне становище: «Барселона» — 8, «Копенгаген» — 7, «Рубін» — 3, «Панатинаїкос» — 2.