Із–за океану видно краще

20.10.2010

Складається враження, що американці про українських учених та їхні розробки знають більше, ніж вітчизняна Академія наук та її розгалужені структури. Інакше й не можна пояснити успіх ученого–хіміка з Краматорська Анатолія Авдєєнка, якого за «видатні дослідження у галузі хімії» у США визнано людиною 2010 року. А от в Україні науковця ніхто й добрим словом не згадав.

Завідувач кафедри хімії та охорони праці Донбаської державної машинобудівної академії, професор Авдєєнко разом із колегами займається фундаментальними дослідженнями в галузі синтезу органічних сполук. Зокрема, результати його досліджень можуть виявитися корисними в боротьбі проти раку та туберкульозу.

У доробку вченого, який із 1995 року є членом Нью–Йоркської академії наук, понад 400 наукових публікацій, із них більше сотні були надруковані у найпрестижніших вітчизняних та зарубіжних журналах. Прізвище Анатолія Авдєєнка можна знайти й у престижному американському виданні «Хто є хто у світі», з біографіями найзнаменитіших людей із різних країн світу.