Дорожнеча вiд уряду

12.10.2010
Дорожнеча вiд уряду

Погіршення життя людей, значне зростання цін, сумні рекорди інфляції в сьогоднішній Україні — це наслідок непрофесійних дій уряду у соціально–економічній сфері, переконаний голова політради «Нашої України».

«Показник вересневої інфляції був максимальним для цього місяця з 1998 року. Це зумовило прискорення річного зростання споживчих цін до 10,5%. При цьому подорожчали товари, які складають споживчий кошик кожного українця», — зазначає Валентин Наливайченко.

Наливайченко підкреслив: соціальна політика влади не витримала перевірки часом. Уряд не розуміє потреб українців, а відтак не розпочав жодної реформи задля покращення життя людей. Сьогодні влада не спроможна ані підтримати найбільш вразливі соціальні групи, ані сприяти створенню робочих місць.

Голова політради «Нашої України» звертає увагу — ще у квітні жоден представник фракції Партії регіонів у парламенті не проголосував за Закон про підвищення соціальних виплат малозабезпеченим родинам на рівні прожиткового мінімуму. Згодом не була підтримана пропозиція щодо зарахування відпустки по догляду за дитиною у загальний трудовий стаж. Провалені й інші соціальні законопроекти — навіть ініційовані самою ж Партією регіонів у час, коли вона перебувала в опозиції.

«Аби витиснути з кишень українців кошти на власні витрати, можновладці відновили машину податкових репресій проти малого і середнього бізнесу. І байдуже, що саме цей бізнес власне й орієнтований на сферу обслуговування громадян. Очевидно, можновладців не влаштовує здатність цих людей мислити самостійно і не залежати від влади. Тому, незважаючи на згубні наслідки такої політики, влада планує і далі посилювати податковий тиск та малий та середній бізнес», — наголошує Наливайченко. І додає: норми і принципи, на яких ґрунтується проштовхуваний владою Податковий кодекс, спрямовані на пригнічення підприємницької ініціативи, згортання робочих місць людей праці.

Найяскравішим прикладом цього, на думку голови політради «Нашої України», є фактичне знищення спрощеної системи оподаткування. Крім цього, влада прагне законодавчого розширення повноважень податкових органів, узаконюючи розпочаті нею податкові репресії.

«Наша Україна» категорично не сприймає такої політики уряду, позбавленої соціальної відповідальності та стратегічного мислення в економіці, і наполягає на тому, щоби при доопрацюванні Податкового кодексу були безумовно враховані вимоги асоціацій підприємців, які протестують проти скорочення їхніх прав. «Наша Україна» обстоюватиме лише таку редакцію Податкового кодексу, де забезпечуватимуться сприятливі умови для розвитку малого і середнього бізнесу, а також захищатимуться права людей праці», — заявив голова політради партії.