ЦИТАТИ ТИЖНЯ

08.10.2010

Микола Азаров,
Прем’єр­міністр України
— про переговори з фінською колегою Марі Ківініємі, яка переконувала його в тому, що жінки можуть успішно займатися політикою і здійснювати економічні реформи:

— Вона мене переконала. Ми цій темі присвятили значну частину нашої розмови. Пані прем’єр­міністр детально розповіла про склад уряду, про гендерну політику, що проводиться у Фінляндії. Я дуже надихнувся цими заходами. До речі, ви пам’ятаєте, що зовсім недавно уряд України очолювала жінка. Результати ви самі знаєте.

(УНІАН)

 

Ганна Герман,
заступник голови адміністрації Президента
— про запровадження в Кабміні дрескоду — вимог до вбрання працівників:

— Я іронічно до цього ставлюся. Це трохи виглядає архаїчно, чесно кажучи. Протокол — це така англійська конституція, якої немає на папері. Він зобов’язує державних чиновників вищого рівня. А в розумінні кожної людини має бути просто почуття міри. Якщо цього почуття немає, варто подумати, чи треба брати таку людину на держслужбу.

(«ІнтерфаксУкраїна»)

 

Дмитро Табачник,
міністр освіти і науки
— у відповідь на слова Юлії Тимошенко: «тільки Богу відомо, звідки він (Табачник) взявся такий»:

— Кожен iз нас звідкілясь узявся. Я можу сказати, що я взявся не з ліжка Павла Лазаренка і не з кімнати відпочинку Рема Вяхірєва, колишнього голови РАТ «Газпром». І в політику, і на державну службу прийшов не через алькови і шовкові перини.

(«Інтермедіа­консалтинг»)

 

Ірина Геращенко,
народний депутат від «НУНС»
— у відповідь на хамство Табачника:

— Ніколи не була адвокатом пані Тимошенко, але якщо ніхто з українських чоловіків­політиків досі не сказав міністру освіти, що він — невихований хам, прийдеться це робити жінкам. Бо ж цей брутальний випад насправді ображає не лише екс­Прем’єрку. Табачник уголос висловив те, що думають всі ці «джентльмени при владі» про кожну жінку, яка дозволила собі відірватися від кухні, дітей, серіалів, магазинів, базарів і зайти «на суто чоловічу територію».

(«Українська правда»)

 

Анатолій Могильов,
міністр внутрішніх справ України
— про наслідки минулорічного скандалу з п’яним главою МВС Луценком в аеропорту Франкфурта:

— Я в цьому році летів на асамблею Інтерполу через Франкфурт. Мене від одного літака до іншого супроводжували троє поліцейських у формі і сказали, що ще п’ять — без форми. Я сказав: а в чому проблема? Хотіли, щоб я здав мобільний телефон. До міністра внутрішніх справ Укра­їни у Франкфурті тепер особливе ставлення.

(«Українська правда»)