Чи є у вас план, містер Лайлс?

21.09.2010

Що робити, якщо ваше авто зупиняє дорожній патруль, а у вас у салоні — наркотики, хоч і легкі, але заборонені? Американський автомобіліст зі штату Іллінойс Джованні Лайлс–Досон не знайшов нічого оригінальнішого, ніж зачинитися в машині і... викурити весь запас марихуани.

Як повідомляє агенція ЮПІ, поліцейські зупинили Лайлс–Досона через прострочені номерні знаки. Наблизившись до його авто, правоохоронці учули запах канабісу і попросили водія вийти з машини. Проте Джованні зачинився і підняв скло. Так само зробила його мати, Джейн Досон, яка сиділа на місці пасажира. Наступні кілька хвилин чоловік присвятив конопляному кайфу.

«Так, я курю план! Але в машині ви нічого не знайдете — я все викурив», — заявив чоловік, коли перетворив залишки марихуани на дим і вийшов з авто.

У результаті поліціянти виписали Лайлс–Досону штраф за їзду із простроченими номерами, опір поліції і зберігання засобів для вживання наркотиків. Але — не за зберігання власне «наркоти».

А перевіривши «клієнта» прискіпливіше, правоохоронці встановили, що водій–«планокур» ще й не сплачував аліменти. За це йому також доведеться відповідати.