Мармеладний велетень

15.09.2010

За інформацією Незалежного телебачення Севастополя, цей рекордний день Михайло Малакаускас наближав, як міг, упродовж останніх п’яти років. Відтоді як вийшов на пенсію і повністю зосередився на своєму дачному господарстві. Попереднє досягнення городника — 50–кілограмові гарбузи, які так само набрали «пишних форм» за рахунок щоденних поливів і спеціального підживлення.

Рекорд пана Михайла його друзі вирішили увінчати балом попелюшок. Вони вже написали сценарій і найближчим часом мають реалізувати його в місцевому Дитячому містечку «Лукомор’я». Там буде створений антураж за мотивами відомої казки Шарля Пєро, де будуть присутні великий гарбуз та справжня карета з принцесами. А по закінченні театралізованого дійства всіх гостей частуватимуть мармеладом із того ж таки гарбуза–велетня.

Що ж стосується самого десерту, то про рецепти його приготування і навіть всю гастрономічну історію відвідувачі матимуть змогу познайомитись на місці, тобто просто на території «Лукомор’я», власником якого є місцевий підприємець Микола Помогалов (про ще одне його розважальне дітище — віслюкову ферму в Бахчисарайському районі — «УМ» уже писала). Влітку тут відкрили перший і допоки єдиний в Україні музей мармеладу.