НОВИНИ ПЛЮС

15.09.2010

До Януковича приїхав Назарбаєв

Відучора в Україні з дводенним офіційним візитом перебуває президент Республіки Казахстан Нурсултан Назарбаєв. Він зустрівся з колегою Віктором Януковичем, також у програмі — зустріч із представниками українських ділових кіл, підписання двосторонніх документів. За словами Януковича, Україна готова на конкурсних засадах долучитися до розробки родовищ нафти і газу на території Казахстану. Також президенти домовилися про збільшення на 8 млн. тонн обсягів транзиту казахської нафти через українську територію.

Литвин завернув проект бюджету Азарова

Спікер Володимир Литвин повернув до уряду проект державного бюджету на 2011 рік, поданий Кабміном до Верховної Ради. Як повідомив Голова ВР учора на прес–конференції в місті Березне Рівненської області, проект відкинуто «з пропозицією, яка збігається з позицією Президента і рекомендаціями Ради регіонів про те, аби Кабмін розробив бюджет на новій податковій основі з урахуванням норм [нового] Бюджетного кодексу».

Янукович рівняється на китайських комуністів

Партія регіонів планує підписати з Компартією Китаю меморандум про співпрацю. Про це заявив Президент Віктор Янукович учора на зустрічі в Києві з членом політбюро ЦК КПК Ван Яном. «Упевнений, що наші міжпартійні зв’язки стануть потужним імпульсом для розвитку всього комплексу двосторонніх відносин між Україною та Китайською Народною Республікою», — сказав Президент.

Хорошковський купив гумористів

Офшорні компанії, близькі до голови СБУ, бізнесмена й телемагната Валерія Хорошковського, стали власниками ТОВ «Студія «Квартал–95», відомого своїми гумористичними телепрограмами. Про це повідомляє інтернет–видання «Телекритика» із посиланням на дані Держкомстату.