Пір’я, м’ясо й мідні труби

15.09.2010
Пір’я, м’ясо й мідні труби

Леді Гага встановила рекорд на церемонії вручення премій MTV Video Music Awards. Епатажну співачку номінували у 13 категоріях — досі в такій кількості на нагороди Ем–Ті–Ві не претендував ніхто. І у восьми з них, включно з головною — «Відео року», Стефані Джерманотта (таким є справжнє ім’я поп–зірки) вийшла переможницею. Найкращим було визнано кліп на композицію Bad Romancе. Окрім того, Леді Гага забрала призи в номінаціях «Найкраще жіноче відео», «Найкраща співпраця» (з Бейонсе), «Найкраще танцювальне відео», «Найкраща хорео­графія», «Найкраща режисура» та «Найкращий монтаж».

По нагороди виконавиця виходила у своєму стилі — шокувавши всіх сукнею із... сирого м’яса. У цьому вбранні Леді Гага вже з’являлася на обкладинці журналу «Вог», обуривши захисників тварин. Щоправда, справжнє м’ясо чи муляж, ніхто так і не збагнув. Можливо, таємницю вдалося розкрити Шер, яка, вручивши 24–річній колезі статуетку, ризикнула обняти «м’ясну» Стефані. Загалом упродовж вечора Гага змінила три наряди, а прийшла на церемонію в барвистому вбранні від Александра Маккуїна, з пір’ям на голові й ботильйонами–«копитами» на ногах.

Дві найпрестижніші для музикантів теленагороди здобув репер Емінем, який став лідером за кількістю номінацій серед чоловіків (вісім). Його кліп Not Afraid відзначили як «найкраще чоловіче відео» та «найкраще хіп–хоп відео».

Найкращим новим артис­том був визнаний канадський поп–співак Джастін Бібер. У категорії «Найкраще рок–відео» перемогла група «30 секондс ту Марс», фронтменом якої є актор Джаред Лето, а «проривом року» став кліп гурту «Блек айд піc» Tighten Up.