Та віддайте «Кадиллак» дипломатам!

08.09.2010

Народний депутат, екс–заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль направив Генпрокурору Олександровi Медведьку депутатське звернення, а також пакет документів стосовно придбання автомобіля «Кадиллак» для керманича МВС Анатолія Могильова. При цьому на сайті «Народної самооборони» він оприлюднив документи (митна декларація, довідка–рахунок тощо), які, на його думку, засвідчують, що дороге авто придбали за корупційною схемою. До того ж МВС нібито ввело в оману Генпрокуратуру із цього приводу. Тож нардеп сподівається, що «така непрофесійна і груба фальсифікація з боку МВС» заслуговує на порушення кримінальної справи.

Пан Москаль стверджує, що представницький «Кадиллак», вартість якого явно занижена, насправді ніякий киянин Сергій Руденко у вигляді благодійної допомоги міліції не передавав. За даними нардепа–«самбіста», спочатку «Кадиллак» купило ТОВ «Квік–авто» (більш відоме під назвою «Круті тачки»), за якісь... 28,5 тис. грн. Згодом ця фірма видала довідку–рахунок серії ДДР № 983423, в якій вказано, що покупцем даного автомобіля виступає УДАІ Київщини, а покупку оформив співробітник ДАІ Сергій Глушков.

«При цьому вказаний автомобіль продається за ціною 518 тис. грн., яка є нижчою за ціну закупівлі, що свiдчить про явний корупційний ланцюг між ТОВ «Квік–авто», митницею та ДАІ, вибудований iз метою недоплати обов’язкових платежів та зборів до казни України», — наголошує депутат Москаль. І додає, що після цього даішники зареєстрували «Кадиллак» у МРЕВ Броварського району. Цікаво, що, за даними Москаля, в тих же «Крутих тачках» співробітники МВС неодноразово купували додаткові комплектуючі (тюнінг) на загальну суму 300 тис. грн.

Натомість у МВС не стали чекати на розслідування Генпрокуратури й вирішили... передати скандальний «Кадиллак» до вітчизняного Мiнiстерства закордонних справ, а саме — у відділ зустрічі іноземних делегацій. На думку міністра Могильова, такий крок «має зняти цю тему».

В інтерв’ю «Українськiй правді» на запитання, чому МВС прийняло подарунок від громадянина Руденка, міністр відповів: «Що робити, якщо якась фірма вирішила подарувати, але сама прямо не хоче дарувати? У них є працюючий водій, і вони дарують через нього».