Щоб була у нас гречка, а не суперечка
...Відвідавши напередодні написання матеріалу три тернопільські магазини, автор цих рядків в одному знайшла гречану крупу по 15 гривень за кілограм, в іншому — по 17, а в третьому сказали, що вже два тижні взагалі її не одержували. А що кажуть самі виробники?
Тернопільщина взагалі–то не спеціалізується на гречці, значно більше вирощують її на Поліссі, Полтавщині, Черкащині, Сумщині. Зате саме в Тернопільській області живе і серйозно займається «гречаною справою» один із найбільших нині в Україні знавців цієї культури — і в теорії, і на практиці — Ігор Марусяк. Тож маршрут журналістського відрядження «УМ» проліг у Заліщицький район, де Ігор Михайлович очолює сільськогосподарський кооператив «Ратай».