ХРОНІКА

08.09.2010

Футбол

Нападник київського «Динамо» та збірної України Артем Мілевський, якого останнім часом критикували за погану спортивну форму, продовжив контракт із клубом до 2013 року на поліпшених для себе умовах.

* * *

Форвард «Андерлехта» Олександр Яковенко, який має в активі кілька виступів у складі збірної України, найближчі три роки проведе в тій–таки Бельгії. Надалі син головного тренера «молодіжки» Павла Яковенка на правах оренди захищатиме кольори «Вестерло».

* * *

Президент ФФУ Григорій Суркіс заявив, що готовий почекати результатів від збірної під керівництвом Юрія Калитвинцева. Керівник вітчизняного футболу не виключає, що вже найближчим часом виконком федерації затвердить Калитвинцева на посту головного тренера вже без приставки «в. о.».

* * *

Перша ліга. 9–й тур. «Зірка» — «Дністер» — 3:1 (Кочура, 1 (пен.); Давидов, 36; Остроушко, 80 — Полтавець, 75 (пен.); вилучення: Косирін, 76 («Д»)).

Бокс

На останній прес–конференції у німецькому Франкфурті перед суботнім боєм між Володимиром Кличком та Семюелем Пітером український боксер подарував нігерійському опонентові торт у вигляді боксерського рингу з рукавичками. Такий знак уваги «Нігерійський Жах» отримав на честь свого 30–го дня народження. До того ж Володимир запропонував Пітерові доторкнутися до одного з чемпіонських поясів. Однак у відповідь нігерієць заявив, що налаштований відібрати у Володимира всі його відзнаки за підсумками поєдинку (пояси за версіями IBF та WBO).

* * *

Українець Максим Бурсак у неділю захистив пояс інтерконтинентального чемпіона за версією WBO в середній ваговій категорії, здолавши в Дніпропетровську Брайана Веру із США. Аби здобути 22–гу перемогу на професійному ринзі, нашому співвітчизникові довелося боксувати 12 раундів, по завершенню яких одностайним рішенням суддів було визнано його перевагу (118:111, 118:111, 119:110).

Баскетбол

Чемпіонат світу (Туреччина). Чоловіки. 1/8 фіналу (результати понеділка). Росія — Нова Зеландія — 78:56, США — Ангола — 121:66.

У чвертьфіналі росіяни зіграють з американцями.

Сучасне п’ятиборство

На чемпіонаті світу, що триває в китайському Ченду, українська чоловіча команда, завершила естафетну гонку із сьомим результатом, набравши 5886 балів. «Золото» здобули білоруси (6132), «срібло» — у корейців (6108), «бронза» — в активі росіян (6026).

Євро–2012

В Україні з інспекційним візитом перебуває комісія УЄФА на чолі з директором департаменту УЄФА зі стадіонів та безпеки Марком Тіммером. Сьогодні від відвідає Львів, де ознайомиться з перебігом будівництва нового стадіону. Також у центрі уваги інспекторів — арена в Києві. У столиці будівельники звітують про встановлення 70–ї з 80 колон, які підтримуватимуть дах стадіону. Звіт по обох будівлях розглядатиме під час засідання наглядова рада УЄФА 21 вересня в Ньоні.