«Крепко красиво», як кажуть у нас в Одесі

«Крепко красиво», як кажуть у нас в Одесі

У суботу в Палаці «Україна» вдвадцяте обирали найвродливішу дівчину України. Коштовну корону вартістю 250 тисяч євро і вагою два кілограми виборола одеситка Катерина Захарченко. 21–річна третьокурсниця факультету менеджменту Одеського міжнародного університету зізнається, що про перемогу навіть не підозрювала. «Якщо чесно, я не чекала цієї перемоги. Жодних передчуттів у мене не було, віщі сни не снилися», — зізналася володарка титулу «Міс Україна–2010» журналістам.

Собор без риштування

Собор без риштування

Бароковий Свято–Троїцький дерев’яний собор у Новомосковську звели козаки ще у 1778 році. Причому при його спорудженні не застосували жодного цвяха. Дотепер у світовому реєстрі ЮНЕСКО він входить до першої сот­ні найвидатніших пам’яток дерев’яного зодчества. Свого часу цей собор оспівав в однойменному романі видатний український письменник Олесь Гончар. Тих, хто за радянських часів намагався підтримувати собор, шельмували різними способами, особливо на Дніпропетровщині. Книжка Віталія Коваля про це так і називатиметься «Собор у риштуванні».

«Округлений» жетон

«Округлений» жетон

Із шостого вересня проїзд у підземці «округлили» з 1,70 до 2 гривень. Відтепер стiльки коштуватиме один жетон чи поїздка по безконтактній картці. Проїзний на місяць поки що, як і раніше, можна купити за 95 гривень, і «Київський метрополітен» обіцяє його вартість не підвищувати. Для киян подорожчання несподіванкою не стало — вже кілька тижнів це одна з головних тем для обговорення, а деякі засоби масової інформації прогнозували підвищення ще на 28 серпня.

Дихай тут!

Дихай тут!

Компактнi газоаналiзатори «Алкотест» нiмецької фiрми Drager видають результат уже через 30 секунд пiсля застосування i можуть вiдразу видрукувати квитанцiю, в якiй буде зазначено ступiнь сп’янiння чи його вiдсутнiсть, а також час i дату проведення експертизи. Тож вiдтепер правоохоронцям не буде потреби «тягнути» пiдозрiлих водiїв до найближчого медичного закладу для перевiрки.

Вода не змила всі сліди

Вода не змила всі сліди

Минуло вже більше двох років, як спричинена сильними затяжними зливами повінь завдала величезних збитків населеним пунктам півдня області. Майже все тоді зруйноване і знищене давно більш–менш відбудоване й відремонтоване, але й досі правоохоронні органи знаходять нові факти злочинної діяльності тих, кому совість дозволила повернути чиюсь біду на власну вигоду. Як повідомила «УМ» прес–секретар прокурора області Леся Долішна, за результатами додаткових перевірок органами прокуратури області впродовж 2010 року порушено ще сім кримінальних справ.

Грошей багато не буває

Грошей багато не буває

Черкаські правоохоронці розкрили резонансну крадіжку ювелірних виробів, затримавши зловмисників. Злодії о 4–й годині ночі викрали сейф iз магазину ювелірних прикрас на центральному бульварі імені Тараса Шевченка iз золотом на 2 мільйони гривень, про що «УМ» уже писала.

Хоч би не зашпортатися

Хоч би не зашпортатися

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У Хмельницькому пройшов уже традиційний фестиваль наречених. Центр міста заполонили понад півтори сотні красунь, вбраних у білосніжне весільне вбрання. А родзинкою фестивалю, який його організатори представляють як «свято дизайнерів, кравців, перукарів, весільних фотографів і операторів», цьогоріч стала фата довжиною 157 метрів. «Більшої в Україні немає!» — стверджують подоляни.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики