«Від ґвинта» на пляшках

10.08.2010

Хлопці, зрештою, визнають, що не вони першими вирішили збудувати пліт iз пластикових пляшок, і більше пишаються тим, що «будматеріал для транспорту» зібрали в результаті кількаденної екологічної акції на острові Хортиця. «Пропаганда здорового способу життя, без шкоди довкіллю, є основною мотивацією нашої «витівки», — каже організатор акції «До моря — на пляшках!» Михайло Криволапов. — За два дні ми з друзями зібрали на пляжах Хортиці більш як півсотні мішків тари на дві тисячі літрів! Дбаючи про себе, любителі засмаги нищать природу».

Вага плавзасобу сімсот iз лишком кілограмів, він обладнаний штурвалом, вітрилом і веслами. Якщо пластик для плоту «підкинули» пляжники, то за власний кошт команді «Від ґвинта!» довелося і дерев’яний каркас змайструвати (назбирали 1200 гривень), і харчами запасатися. Також відважні мореплавці запаслися похідною плитою з газовим балоном. А ось меню обмежене — з огляду на спеку. На мобільний зв’язок виходитимуть по черзі, щоб заощадити батареї.

За десять днів мандрівники планують дiстатися до Чорного моря, де здадуть свій плавзасіб на переробку, якщо він не зацікавить якийсь музей чи когось iз любителів екстриму, і суходолом повернуться в Запоріжжя.