Як пирятинці Київ грозилися підірвати

Як пирятинці Київ грозилися підірвати

Цієї неділі співробітники СБУ спільно з міліцією затримали на Полтавщині п’ятьох телефонних терористів, які погрожували знести у повітря кілька столичних будівель та застосувати вибухівку навіть у транспорті, якщо їм не заплатять 600 тисяч доларів США. Що цікаво, один iз вимагачів у ніч iз суботи на неділю телефонував не абикуди, а на номери оперативних чергових СБУ! Мовляв, не буде «зелених» — будуть вибухи в різних районах Києва. Але оперативники спецслужби швидко встановили особу аноніма та його спільників.

«Розведемо» водіїв

«Розведемо» водіїв

Багатьом вихідцям iз регіонів, що намагалися працевлаштуватися в Києві, ця шахрайська схема з «працевлаштуванням» добре відома. Шахраї розміщували в газетах оголошення про гарну роботу з чималою зарплатнею, а коли безробітні «клювали» й приходили на співбесіду, виявлялося, що «фірма» знаходиться переважно у звичайній орендованій квартирі, до того ж є не роботодавцем, а посередником. Людей не працевлаштовували, а продавали інформацію про вакансії, як правило, така роздруківка інших оголошень коштувала 50—100 гривень.

Тримай віртуального злодія!

Тримай віртуального злодія!

За даними МВС, Україна входить до десятки країн iз найвищим рівнем поширення кіберзлочинності. Йдеться, зокрема, про розповсюдження у всесвітньому «павутинні» дитячої порнографії, численні випадки шахрайства та порушення авторських і суміжних прав, електронне вимагання, втручання в комп’ютерні мережі вітчизняних хакерів, розповсюдження ними вірусів, спамів, здійснення злочинів, які несуть загрозу життю та здоров’ю людей тощо. У міліцейському відомстві стверджують, що у повсякденне життя українців стрімко входять нові комунікативні технології, зокрема, ті, що розширюють можливості реалізації товарів і послуг за допомогою мережі iнтернет, а відтак набирає обертів і проблема кіберзлочинності.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики