ЦИТАТИ ТИЖНЯ

06.08.2010

Михайло Вишиванюк,
голова Івано–Франківської облдержадміністрації
— про динаміку підтримки Президента Януковича
на західній Україні:

— Рейтинг довіри до Віктора Януковича так чи інакше буде зростати. І ви це побачите в найближчому майбутньому. У нас дуже специфічний народ. Особливо на Івано–Франківщині. Свого часу тут у Леоніда Кучми теж рейтинг був 1,4% , а потім виріс до 98,7%. І Янукович може наблизитися до такої планки. Але, я думаю, це вже буде десь у другій половині його другої каденції.

(«Главком»)

Петро Симоненко,
лідер Компартії
— про слабину в коаліційному уряді:

— Економічний блок — це слабка ланка. Я кажу про Тігіпка (віце–прем’єра). Із нього технологи надули повітряну кульку, щоб укотре обдурити українського виборця, і він потрапив до Кабміну. А коли Тігіпко вніс свої пропозиції стосовно Податкового кодексу, всі здригнулися від того, наскільки вони були безперспективними, наскільки все було зроблено непрофесійно і безграмотно. Вибачте, вживу вислів, — тупо й бездарно. Треба показати нашим громадянам, що ця кулька давно здулася.

(«Ліга–бізнесінформ»)

Ігор Гринів,
народний депутат від БЮТ
— про політику Міністерства освіти:

— Міністр Дмитро Табачник такими шаленими темпами продовжує здійснювати антиукраїнську діяльність влади Януковича–Азарова, що невдовзі Кабмін відновить дію Валуєвського циркуляру, який повністю забороняв використання української мови.

(прес–служба БЮТ)

Володимир Філенко,
народний депутат від БЮТ
— про спонсорів Партії регіонів, які не бажають політики радикального зближення з Росією:

— Я думаю, що значна частина Партії регіонів із сумом дивиться на це все, тому що там розуміють, що російські акули можуть прийти і проковтнути їх. І мені відомо, що в самій Партії регіонів є певна дискусія, якщо не сказати — конфлікт із цього приводу.

(«Главком»)

Ганна Герман,
заступник голови адміністрації Президента
— про ідею письменника Юрія Андруховича врятувати Україну, від’єднавши
Донбас і Крим:

— Підкинули ідею — нехай, мовляв, Донбас іде собі геть з Кримом разом, а ми, такі свідомі й високі, будемо мати іншу Україну. Не будете! Не матимете, бо не вмієте мати. Бо мусите в донецьких навчитися патріотизму. Не квасного, декадантського, депресивного, за якого можна з образи на всіх і вся цілу Україну кавалками роздати. А жорсткого, трохи навіть гордого. Так–так, пане–товаришу митець, гордого. Бо ви не знаєте донецьких. Ви взагалі не знаєте Донбас і його славних чудових людей, якщо так легко готові Донбасом розкидатися.

(«Українська правда»)