Кримінальний талант психолога

Кримінальний талант психолога

У Черкасах убозівці пов’язали групу шахраїв, котрі, як кажуть правоохоронці, володіли неабияким кримінальним талантом та були чудовими психологами. Кілька чоловіків та жінок 30—40 років два роки поспіль продавали черкащанам за реальні гроші віртуальні квартири в новобудовах на вулицях Котовського і Гагаріна. Загалом видурили у довірливих людей, котрі мешкали у гуртожитках та винаймали житло, близько мільйона доларів. Наразі проти шахраїв порушено кримінальну справу, їм загрожує до дванадцяти років «колючки».

Нари вакантні та зайняті

Нари вакантні та зайняті

У кримінально–виконавчій системі украй загострилася проблема арештантів. Наразі не лише Державний департамент з питань виконання покарань, а й органи прокуратури неабияк турбує переповненість слідчих ізоляторів країни. Узяті під варту згідно з рішенням суду підозрювані тривалий час сидять у СІЗО й мріють хіба що про швидкий суд та «етап» на «зону», де нині вистачає вільних нар, тобто місць. Але ж серед них є й невинні, яких суд виправдовує. Тиждень тому проблему озвучив навіть Генпрокурор Олександр Медведько, який закликав прокурорів «знаходити важелі» для вирішення проблеми із затягуванням судами розгляду кримінальних справ. Мовляв, справи варто розглядати в розумні терміни й не порушувати права підсудних. За даними Генпрокурора, в СІЗО нині утримується близько 40 тис. осіб, з яких більше трьох тисяч — понад наявних місць.

Ці цифри «УМ» підтвердив днями і заступник голови Державного департаменту з питань виконання покарань Микола Ковальчук й додав, що наразі суди не розглянули справи майже 19 тис. підсудних — це майже половина від усіх арештантів у СІЗО! Під час відвідання Бердичівської виправної колонії №70 пан Ковальчук розповів «Україні молодій» ще й про вплив альтернативних видів покарань на зменшення кількості засуджених у «зонах», плани відомства винести СІЗО за межі великих міст та потребу законодавчих змін до КПК.

Всі статті рубрики