Роби, як Я.

29.07.2010

Перед своєю відпусткою на одному з розширених засідань уряду Віктор Янукович закликав чиновників усіх рівнів проводити літній відпочинок у Криму. Віктор Федорович сам уже два тижні засмагає на сонці ПБК. Натомість кілька поважних чиновників із команди Януковича зігнорували рекомендацію Президента й пакують валізи за кордон.

Як повідомила агенція «Інтерфакс–Україна», за рубіж «миляться» перший «віце» Андрій Клюєв — він збирається провести відпустку в Італії, а звичайний «зам» Володимир Сівкович — в Німеччині. Міністр Кабінету Міністрів Анатолій Толстоухов розслабиться в Грузії.

Зате в Крим поїде Микола Азаров. На півострові вже відпочивають глава адміністрації Президента Сергій Льовочкін, віце–прем’єр Віктор Тихонов, міністр палива та енергетики Юрій Бойко, закордонних справ — Костянтин Грищенко, культури — Михайло Кулиняк, внутрішніх справ — Анатолій Могильов. Стопами Януковича підуть і міністри фінансів — Федір Ярошенко, оборони — Михайло Єжель, транспорту — Михайло Єфименко, промислової політики — Дмитро Колесніков, юстиції — Олександр Лавринович, охорони здоров’я — Зиновій Митник, аграрної промисловості — Микола Присяжнюк, регіонального розвитку — Володимир Яцуба.

За даними «Інтерфаксу», віце–прем’єр Віктор Слаута відпочиватиме у Львівській області, міністр навколишнього середовища Микола Злочевський залишиться в Києві, а міністр ЖКГ Юрій Хіврич поїде на Донеччину. Міністр у справах сім’ї молоді та спорту Равіль Сафіуллін планує провести відпустку на Полтавщині, а міністр економіки Василь Цушко — на рідній Одещині.

Водночас Тігіпко, якому приписували намір поїхати у Францію, заявив учора, що в відпустку не піде. «Я у відпустку не ходив і ходити не буду... Подобається працювати», — цитують економічного «віце» «Українські новини».