«Малолітки» вийшли боком

«Малолітки» вийшли боком

Обидва випадки сталися в липні неподалік обласного центру в Чернігівському районі. Перший випадок стався у селі Старий Білоус, коли 11–річна дівчинка зі своїм семирічним братом ввечері поверталися з магазину. До дівчинки причепився 50–річний Микола, який сп’яну хапав дитину за руки та намагався поцілувати. Дівчинка дуже перелякалася, плакала, виривалася, а брат, кинувши велосипед, забіг у кафе і покликав господаря. Той вибіг та прогнав кривдника, а потім провів дітей додому. Про все, що сталося, розповів батькові — 35–річному Сергію. Як пізніше розповів слідчим сам батько, він дуже злякався за доньку, яка не могла заспокоїтися, тож сказав їй, що зараз привезе злого дядька і той вибачиться. Сергій сів у машину і поїхав шукати Миколу, за яким селяни вже неодноразово помічали специфічний «інтерес» до дітей та жінок після випитої чарки. Він міг, не соромлячись, перед ними навіть роздягтися.

Грабую на «ментівській хвилі»

Грабую на «ментівській хвилі»

Не думав і не гадав молодий мешканець Умані, що хтось йому завадить зняти чужі гроші з банкомата. Адже «на діло» він ішов глупої ночі. До того ж із платіжними карточками, які виготовив власноруч за «новітніми технологіями». При цьо­му надів медичні рукавички, марлеву маску і жіночі сонцезахисні окуляри — щоб камера не зафіксувала його «фейса». А найголовніше, додумався взяти із собою радіостанцію і налаштував її на ментівську хвилю, аби бути в курсі, що ж у ту мить роблять правоохоронці. Чи, бува, не за ним їдуть. Але промахнувся.

Виїжджали на... соняшнику

Виїжджали на... соняшнику

Відходячи від банківської каси зі щойно отриманою готівкою, організатор масштабної конвертаційної оборудки і на гадці не мав, що на виході його чекають співробітники податкової міліції, а затримання — то лише спусковий механізм операції, ретельно спланованої заздалегідь. Не встиг ще затриманий дістати з сумки 173 тисячі гривень (ще одна порція грошей, що на замовлення виводилася в тіньовий обіг), як групи оперативників уже вирушили до нього додому і на підконтрольні йому фірми. Обшуки звалилися, як сніг на голову, тому компромат знищити не встигли — в руки слідчого потрапили чисті бланки фінансових документів із відтисками печаток і підписами посадових осіб підприємств, записники з відомостями про зняття готівки з рахунків та її подальший розподіл, копії платіжних доручень тощо...

Жнива у долині

Жнива у долині

Рекордну за останні роки площу конопель знайшли правоохоронці Донеччини. Хитрі агрономи–наркомани «заховали» конопляне поле на узліссі соснового лісу у Волноваському районі й гадали, що ніхто його не помітить. І, очевидно, вже скоро збиралися «жнивувати», але на плантацію натрапили міліціонери. Вирощені «агронаркоділками» коноплі спочатку скосили комбайном та косами, а потім за допомогою культиватора приорали.

Всі статті рубрики