15.07.2010
НОВИНИ ПЛЮС

Справжній айфон — тільки мейд ін!

Телефони популярної марки iPhone у нашій країні не сертифіковані, тому не можуть бути ввезені на територію держави й реалізовані через торгову мережу, повідомляє Український державний центр радіочастот. Тобто при підключенні такого телефону до мережі оператор спочатку внесе його до «сірого списку», а потім припинить обслуговування. Зрозуміло: гроші покупця — на вітер. Без жодних проблем працюватимуть в Україні тільки апарати, придбані за кордоном. Причому ввезти можна лише два телефони цієї марки, і обов’язково зареєструвати в узагальненій базі даних кодів ІМЕІ.

ПДВ на автопілоті

За словами заступника міністра фінансів Тетяни Єфименко, уряд планує випустити облігації для погашення заборгованості з відшкодування податку на додану вартість уже в липні–серпні. Це мають бути п’ятирічні ОВДП для розрахунків із відшкодування ПДВ із номінальною прибутковістю 5,5% річних. ОВДП будуть амортизаційними — раз на півроку за ним буде погашатися 10% основного боргу. Єфименко сподівається, що випуск держоблігацій дозволить вийти на автоматичне відшкодування цього податку вже до кінця 2010 року.

Заткнемо «дірку» «Азотом»

До переліку об’єктів на приватизацію долучили флагман української хімічної промисловості — «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот». Держава вирішила продати належних їй 40% акцій цього виробника мінеральних добрив. Інших 60%, як відомо, належать дочірній компаніії американської корпорації «Айбіей Трейд». На думку експертів, головна причина такого кроку — гострий бюджетний дефіцит. А також — далеко не найкраща ситуація, яку переживає сьогодні вітчизняна хімічна промисловість.

Два кольори — на одній монеті

Національний банк 15 липня пустить в обіг пам’ятну монету «20–ліття прийняття Декларації про державний суверенітет України». Вона продовжить серію «Відродження української державності». Як повідомила прес–служба НБУ, ескіз розробляли Володимир Таран, Олександр і Сергій Харук, а автором моделі є Святослав Іваненко. На аверсі емаллю зобразили національний прапор, його обрамлює калиновий вінок. На іншому боці на рельєфному ламаному тлі представлено карту України, що символізує нелегкий шлях створення суверенної держави. Номінал монети — дві гривні, а тираж — 35 тис.


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2_desc.inc on line 181